Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Fransa İsrail'in Norveçli Diplomatların Akreditasyonunu İptal Etmesinden Derin Endişe Duyuyor

Fransa İsrail'in Norveçli Diplomatların Akreditasyonunu İptal Etmesinden Derin Endişe Duyuyor

Fransa, İsrail'in Norveçli diplomatların akreditasyonunu iptal etmesi kararından derin endişe duyduğunu açıkladı. Norveç, Mayıs ayında Filistin Devleti'ni resmen tanıyarak uluslararası diplomatik alanda dikkat çekmişti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fransa İsrail'in Norveçli Diplomatların Akreditasyonunu İptal Etmesinden Derin Endişe Duyuyor
KAYNAK: AA

Fransa, İsrail'in Norveçli diplomatların akreditasyonunu iptal etmesinden dolayı "derin endişe" duyduğunu açıkladı. Fransa Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Filistin topraklarında görev yapan Norveç temsilciliğinde çalışan diplomatların akreditasyonlarının iptal edilmesine dair yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail'in Filistin yönetimi ile işbirliği içinde olan Norveçli diplomatlara karşı aldığı bu karardan duyulan rahatsızlık dile getirildi. Fransa, yalnızca iki devletli çözüm'ün İsrailliler ve Filistinliler için kalıcı barışı garanti edebileceğini belirtti.

Norveç 28 Mayıs'ta Filistin'i Tanımıştı

Norveç, 28 Mayıs'ta Filistin Devleti'ni resmen tanıdığını duyurmuş, bu adım İsrail tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. İsrail, Norveç'in yanı sıra Filistin Devleti'ni tanıyan İrlanda ve Norveç'teki büyükelçilerini geri çağırmıştı.

Norveç'in bu kararı, İrlanda ve İspanya ile eş zamanlı olarak alınmış, böylece Filistin Devleti'ni tanıyan ülkelerin sayısı 146'ya yükselmişti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fransa’da Hükümet Krizi: 2024 Paris Olimpiyatları Sonrası Siyasette Belirsizlik

Fransa’da Hükümet Krizi: 2024 Paris Olimpiyatları Sonrası Siyasette Belirsizlik