Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Fransa Almanya ve İngiltere'den Gazze'ye Yardım Çağrısı

Fransa Almanya ve İngiltere'den Gazze'ye Yardım Çağrısı

Fransa, Almanya ve İngiltere, Gazze'deki siviller için acil yardım çağrısında bulundu; müzakerelere başlanması için gecikme olmaması gerektiği ifade edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fransa Almanya ve İngiltere'den Gazze'ye Yardım Çağrısı
KAYNAK: AA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Gazze'deki sivillerin "acil ve engelsiz şekilde yardım ulaştırılmasına ve dağıtılmasına" ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Üç lider, arabulucu ülkeler ABD, Mısır ve Katar'ın, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlamak için müzakerelere başlama çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

'Daha Fazla Gecikme Olamayacak'

Ortak açıklamada, müzakerelere başlanması için "daha fazla gecikme olamayacağı" vurgulandı. Gerilimin tırmanmasını önlemek amacıyla tüm taraflarla birlikte çalışma kararlılığı belirtilirken, "gerilimi azaltmak ve istikrara giden yolu bulmak" için çaba gösterileceği ifade edildi.

'Acil Ve Sınırsız Şekilde Yardım Ulaştırılmalı'

Açıklamada, çatışmaların derhal sona ermesi ve esirlerin serbest bırakılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, Gazze halkının acilen ve sınırsız bir şekilde yardım ulaştırılması gerektiği vurgulandı.

İran ve müttefiklerine, bölgesel gerilimi tırmandıracak eylemlerden kaçınmaları çağrısı yapıldı. Barış ve istikrar fırsatını tehlikeye atacak eylemlerden kaçınılması gerektiği vurgulandı.

ABD, Mısır ve Katar'ın Çağrısı

ABD, Mısır ve Katar, 15 Ağustos'ta Kahire veya Doha'da müzakerelere yeniden başlanması çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı, ateşkes sağlanması ve esir takası için yapılan uluslararası çabaların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tekirdağ Çerkezköy'de icradan satılık 3+1 daire

Tekirdağ Çerkezköy'de icradan satılık 3+1 daire