Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Filistin İsrail'den Heniyye Suikastı İçin Hesap Sorulmasını Talep Etti

Filistin İsrail'den Heniyye Suikastı İçin Hesap Sorulmasını Talep Etti

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, İsrail'in İsmail Heniyye'ye düzenlediği suikast için hesap vermesi gerektiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Filistin İsrail'den Heniyye Suikastı İçin Hesap Sorulmasını Talep Etti
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, İsmail Heniyye'nin İran'da maruz kaldığı suikast nedeniyle İsrail'den hesap sorulmasını istedi. Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Mansur, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurul Başkanı Dennis Francis ve BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) aylık başkanlığını yapan Rusya'nın Temsilcisi Vassilly Nebenzia'ya birer mektup gönderdi.

Mansur, mektuplarında İsrail'in, BMGK kararlarını ihlal ederek Filistin halkına karşı "keyfi bir savaş" yürüttüğünü ifade etti. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik soykırım savaşını 300 gündür sürdürdüğünü belirten Mansur, Gazze'de öldürülen çocuk, kadın ve yaşlıların yanı sıra insani yardım ve sağlık alanında çalışan gönüllüler ile gazetecilerin sayısının arttığını vurguladı.

'Filistinlilere Ait Evleri Yıkarak Yeni Yerleşim Projelerini Hayata Geçirmek İstiyorlar'

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde evleri ve yerleşim mahallelerini bombalamaya devam ettiğini, ayrıca kaçırdığı sivilleri İsrail'deki hapishanelerde işkenceye maruz bıraktığını aktaran Mansur, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik şiddetli saldırıların sürdüğünü belirtti. Mansur, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistinlilere ait evleri yıkarak ve yeni yerleşim projelerini hayata geçirerek Filistinlileri tehcire zorladığını ifade etti.

'Haydut Devlet Davranışını Kanıtladı'

İsrail'in "haydut bir devlet" gibi davranmaya devam ettiğini söyleyen Mansur, Heniyye suikastını hatırlatarak, bu suikastın ve diğer suçların İsrail'in haydut devlet davranışını kanıtladığını belirtti. Heniyye suikastının İran egemenliğine yönelik açık bir ihlal olduğunu ve İsrail'in Lübnan ve Suriye'ye yönelik benzer ihlalleri tekrarladığını kaydetti.

Mansur Devam Eden Saldırıların Durdurulması Çağrısında Bulundu

Heniyye suikastı ve Gazze'de 130 binden fazla Filistinlinin öldürülmesi ve yaralanması konusunda İsrail'den hesap sorulmasını isteyen Mansur, İsrail'in Gazze'ye yönelik yaklaşık 10 aydır devam eden saldırılarının durdurulması çağrısında bulundu. Mansur, İsrail'i bölgesel istikrarı bozma ve Orta Doğu'yu kapsamlı bir savaşa sürüklemeye çalışmakla suçladı.

Heniyye Suikastı

Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Heniyye'nin kaldığı konuta saldırı düzenlendiğini duyurdu. İran ve Hamas, suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Heniyye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kapatılan AKEV’in borç defteri kapanmıyor

Kapatılan AKEV’in borç defteri kapanmıyor