Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya FBI ABD Seçim Kampanyası Danışmanlarının E-Posta Saldırısını Soruşturuyor

FBI ABD Seçim Kampanyası Danışmanlarının E-Posta Saldırısını Soruşturuyor

FBI, ABD seçim kampanyası danışmanlarının e-posta hesaplarının hacklendiği iddialarını soruşturuyor. İranlı grupların siber saldırı düzenlediği öne sürülürken, Microsoft’un raporunda İran’ın seçimlere etki operasyonları düzenlediği belirtilmişti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
FBI ABD Seçim Kampanyası Danışmanlarının E-Posta Saldırısını Soruşturuyor
KAYNAK: AA

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), yaklaşan ABD başkanlık seçimleri öncesinde bazı adayların seçim kampanyası danışmanlarının e-posta hesaplarının hacklendiği iddialarını soruşturduğunu açıkladı. Washington Post'un haberine göre, FBI, İranlı grupların seçim danışmanlarına yönelik kimlik avı saldırıları düzenlediğine dair gelen şikayetleri incelemeye başladı.

FBI tarafından yapılan kısa açıklamada, e-posta hesaplarına yönelik siber saldırılarla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Ancak, şu ana kadar bu girişimlerin başarılı olup olmadığına dair bir kanıt bulunamadığı ifade edildi. Roger Stone, Donald Trump'ın eski danışmanlarından biri, kişisel e-posta hesaplarının ele geçirildiğine dair bilgilendirildiğini ve bu konuda işbirliği yaptığını belirtti.

Microsoft'un Raporu

Microsoft Tehdit Analiz Merkezi tarafından 9 Ağustos'ta yayımlanan raporda, bazı İranlı grupların ABD başkanlık seçimlerine siber destekli etki operasyonları düzenlediği belirtilmişti. Raporda, İran'ın seçimlere müdahale amacıyla siber faaliyetlerini artırdığı ve bazı e-posta hesaplarına kimlik avı postaları gönderdiği vurgulandı. Ayrıca, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı bir grubun, önemli bir başkanlık kampanyası yetkilisini hedef aldığı kaydedildi.

İran'ın Yanıt Verdi

İran'ın Birleşmiş Milletler Misyonu, seçimlere müdahale veya siber saldırı iddialarını yalanladı. İran, ABD seçimlerine yönelik bu tür iddiaların asılsız olduğunu ve herhangi bir siber saldırının İran tarafından gerçekleştirilmediğini açıkladı.

Trump Kampanyasından Açıklama

Trump'ın seçim kampanya ekibi, e-posta adreslerine yönelik saldırının İran tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Kampanya Sözcüsü Steven Cheung, saldırının "ABD'ye düşman yabancı kaynaklar" tarafından yapıldığını ve belgelerin yasa dışı yollarla elde edildiğini belirtti. Cheung, raporlarda yer alan "İranlı saldırganlar Amerikalı üst düzey bir yetkilinin hesabına girdi" ifadesine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Perseid Meteor Yağmuru Antalya'dan Görüntülendi

Perseid Meteor Yağmuru Antalya'dan Görüntülendi