Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Britanya'nın Sigorta Ödemeleri Son Yedi Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Britanya'nın Sigorta Ödemeleri Son Yedi Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Britanya'da iklim krizi ve şiddetli hava olaylarının etkisiyle sigorta ödemeleri, son yedi yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu artış, hava koşullarına bağlı tazminat taleplerindeki sıçramadan kaynaklanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Britanya'nın Sigorta Ödemeleri Son Yedi Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Britanya'nın en büyük sigorta şirketleri, iklim krizinin etkisiyle hava olaylarının hanelere ve işletmelere verdiği zararın artması sonucu sigorta ödemelerinin son yedi yılın en yüksek seviyesine çıktığını duyurdu.

İngiliz Sigortacılar Birliği (ABI) tarafından açıklanan rakamlara göre, haziran sonuna kadar olan üç aylık dönemde ödenen sigorta miktarı 1.4 milyar sterline ulaştı. Bu rakam, yılın ilk çeyreğine göre yüzde 5'lik bir artışı temsil ediyor ve verilerin toplanmaya başladığı 2017'den bu yana herhangi bir çeyrekteki en yüksek ödemeyi gösteriyor.

Sektörün ticari kuruluşu, artışın büyük ölçüde hava koşullarıyla ilgili tazminat taleplerindeki sıçramadan kaynaklandığını belirtti. Britanya'daki evlerde fırtına, şiddetli yağmur ve donmuş borulardan kaynaklanan hasar için yapılan ödemelerin 144 milyon sterline ulaştığı rapor edildi.

Ocak ayının başından bu yana yaşanan dört fırtına ve 1986'dan bu yana yaşanan en yağışlı bahar, Britanya'nın sigorta sektörüne milyarlarca sterline mâl oldu. Dünya genelinde şiddeti ve düzensizliği artan hava olayları, sigortacılara büyük maliyetler yaratırken, küresel ekonominin dayanıklılığına dair çalışmaların başlamasına neden oldu.

Geçtiğimiz ay yaşanan Beryl Kasırgası da bu duruma bir örnek teşkil ediyor. Kasırga, Karayipler'den geçerek ABD'nin güneyini vurmadan önce tüm adaları harap etmiş ve sigortacılara milyarlarca dolarlık bir maliyet yüklemişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SASKİ ilk 7 Ayda 27 Bin 359 Müracaatı Neticelendirdi

SASKİ ilk 7 Ayda 27 Bin 359 Müracaatı Neticelendirdi