Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Britanya Dışişleri Bakanı Lammy Eylül Ayında Çin'i Ziyaret Etmeyi Planlıyor

Britanya Dışişleri Bakanı Lammy Eylül Ayında Çin'i Ziyaret Etmeyi Planlıyor

Britanya Dışişleri Bakanı David Lammy, Eylül ayında Çin'e yapmayı planladığı ziyaretle iki ülke arasındaki ilişkileri yeniden canlandırmayı hedefliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Britanya Dışişleri Bakanı Lammy Eylül Ayında Çin'i Ziyaret Etmeyi Planlıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Britanya Dışişleri Bakanı David Lammy, Eylül ayında Çin'e resmi bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu ziyaret, Lammy'nin göreve başlamasının ilk 100 günü içerisinde gerçekleşecek ve iki ülke arasındaki üst düzey ilişkilerin yeniden canlandırılmasına yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

Lammy'nin Pekin'e yapacağı bu ziyaret için hazırlıklar sürerken, ziyaretin tam tarihi henüz resmî olarak teyit edilmedi. Lammy'nin Çin ziyareti, Britanya ile Çin arasındaki ilişkileri yeniden değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla önemli bir girişim olarak değerlendiriliyor.

Çin İle İlişkilerin Önemini Vurguladı

David Lammy, yaz başında İşçi Partisi hâlâ muhalefetteyken Çin'e gitmeyi planlamıştı. Ancak, genel seçimlerin yapılması üzerine bu seyahati ertelemek zorunda kaldı. İşçi Partisi'nin seçim zaferinin ardından, 26 Temmuz'da Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği toplantısında Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya gelen Lammy, Çin ile ilişkilerin önemini vurguladı.

Çin'i Ziyaret Eden Son Britanyalı Bakan

Çin'i ziyaret eden son Britanyalı dışişleri bakanı, Ağustos 2023'te James Cleverly olmuştu. Cleverly'nin ziyaretinin ardından, Muhafazakâr hükümet, Çin'e karşı daha sert bir duruş sergilemesi için şahin destekçilerden yoğun baskı görmüştü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da 2025 ata tohumu hazırlıkları başladı! 81 ile ücretsiz dağıtılacak

Muğla'da 2025 ata tohumu hazırlıkları başladı! 81 ile ücretsiz dağıtılacak