Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Blinken ve Guterres Venezuela'daki Seçimi Görüştü

Blinken ve Guterres Venezuela'daki Seçimi Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Venezuela'daki seçim sonuçları ve muhalefet liderlerinin durumları hakkında telefonda görüştü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Blinken ve Guterres Venezuela'daki Seçimi Görüştü
KAYNAK: AA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Venezuela'daki seçim sonuçları ve muhalefet liderlerinin durumu hakkında bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Blinken, muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez'in seçimde daha fazla oy aldığını ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun mağlup olduğuna dair kanıt sunduğunu belirtti. Blinken'in iddiaları, Venezuela'daki seçim sonuçlarının uluslararası gözlemciler tarafından bağımsız olarak doğrulanmasını talep eden bir çağrı olarak değerlendiriliyor.

Taraflar endişe duyduklarını ifade etti

Guterres ve Blinken, görüşmelerinde muhalefet liderlerinin durumlarından endişe duyduklarını ifade etti. Venezuela'da barış içinde bir geçiş sağlanması için tarafları diyalog ve görüşmeye çağırdılar. Bu çağrı, ülkedeki siyasi kriz ve sosyal huzursuzluğun çözülmesine yönelik uluslararası destek çabalarını artırıyor.

Maduro'nun Üçüncü Zaferi

Venezuela Seçim Konseyi, 29 Temmuz'da açıkladığı sonuçlarda, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yüzde 51,20 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildiğini duyurdu. Ancak muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado, seçim sonuçlarını reddettiklerini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AB'den Gazzelilerin Açlıktan Ölmesinin Haklı Olduğunu Söyleyen İsrailli Bakan Şiddetli Tepki

AB'den Gazzelilerin Açlıktan Ölmesinin Haklı Olduğunu Söyleyen İsrailli Bakan Şiddetli Tepki