Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Biden'ın Gazze'de Ateşkes İçin Sunduğu Önerinin Uygulanmasını İstiyor

Biden'ın Gazze'de Ateşkes İçin Sunduğu Önerinin Uygulanmasını İstiyor

Hamas, ABD Başkanı Biden'ın Gazze'de ateşkes için sunduğu önerinin uygulanmasını talep etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Biden'ın Gazze'de Ateşkes İçin Sunduğu Önerinin Uygulanmasını İstiyor
KAYNAK: AA

Hamas, ABD, Mısır ve Katar'ın 8 Ağustos'ta yayımladıkları ortak açıklamanın ardından yeni müzakere turuna katılmak yerine, ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'de ateşkes için sunduğu önerinin uygulanmasını talep etti. Hamas, bu önerinin kabul edilmesi için arabuluculardan somut bir plan sunmalarını istedi.

Hamas'tan yapılan açıklamada, İsrail'in Binyamin Netanyahu hükümetinin niyetinin ve tavrının bilindiği, ancak önerinin ardından İsrail'in yeni şartlar öne sürdüğü belirtildi. İsrail'in, Filistin halkına yönelik saldırılarını artırdığı ve Hamas lideri İsmail Heniyye'ye suikast düzenlemeye kadar ileri gittiği ifade edildi. Ayrıca, İsrail'in 10 Ağustos'ta Gazze'nin Derec Mahallesi'nde Et-Tabiin Okulu'na düzenlediği saldırının ardından, en az 100 kişinin öldüğü ve 250 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Biden'ın Ateşkes Planı

ABD Başkanı Joe Biden, 31 Mayıs'ta İsrail'in önerisi olduğunu belirttiği 3 aşamalı ateşkes planını açıklamıştı. Bu plan; kalıcı ateşkesi, İsrail’in Gazze’den çekilmesini, rehinelerin ve tutukluların karşılıklı salıverilmesini, yerlerinden edilen Filistinlilerin Gazze’ye geri dönüşünü, insani yardımların kesintisiz ve yeterli düzeyde ulaştırılmasını ve Gazze’nin yeniden imarını içeriyordu. Ancak Netanyahu, esir takası müzakereleriyle ilgili yeni şartlar öne sürdü. Bu şartlar, silahlı Filistinlilerin güneyden kuzeye dönmesinin engellenmesini ve İsrail ordusunun, Gazze ile Mısır sınırındaki Philadelphia Koridoru'nda kalmasını öngörüyordu.

Hamas'ın Talepleri

Hamas, müzakerelerde gösterdiği esneklik ve olumlu yaklaşımı vurgulayarak, Biden'ın önerisinin uygulanmasını ve arabulucuların bu öneriyi hayata geçirecek bir plan sunmasını talep etti. Hamas, bu önerinin müzakereler sırasında öne sürülmeyen yeni şartlarla değiştirilmesinin, İsrail'in saldırılarına devam etme niyetini ortaya koyduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Şimşek yeni düzenlemeleri duyurdu

Mehmet Şimşek yeni düzenlemeleri duyurdu