Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Bangladeş'te Protestolar Şiddetlendi! Başbakan Şeyh Ülkeyi Terk Etti

Bangladeş'te Protestolar Şiddetlendi! Başbakan Şeyh Ülkeyi Terk Etti

Bangladeş’te hükümet karşıtı protestoların şiddetlenmesi ve başbakan Şeyh Hasina Vecid’in istifasıyla sonuçlanan olaylarda can kaybı 300’e yaklaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bangladeş'te Protestolar Şiddetlendi! Başbakan Şeyh Ülkeyi Terk Etti
KAYNAK: Haber Merkezi

Bangladeş’te, Bağımsızlık Savaşı’na katılanların ailelerine kamuda kontenjan ayrılması kararının ardından patlak veren hükümet karşıtı protestolar, büyük bir şiddet olayına dönüştü. Başkent Dakka'da ‘Dakka Yürüyüşü’ adı altında düzenlenen protestolar, başkentteki Shaheed Minar Anıtı'nın önünde yoğun bir kalabalığın toplanmasıyla başladı.

Protestoların şiddetlenmesi üzerine polis, kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullandı. Hükümet karşıtı gösterilerde, aralarında polislerin de bulunduğu en az 97 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İçişleri Bakanı Asaduzzaman Khan Kamal, ölü sayısının 147'ye yükseldiğini ve bazı kaynaklarda bu rakamın 200'ü aştığını duyurdu. Temmuz ayında başlayan protestolarda yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Şeyh Hasina İstifa Etti

Protestoların yayılması ve şiddetinin artmasının ardından, Başbakan Şeyh Hasina Vecid'in istifa ettiği ve güvenli bir yere tahliye edildiği açıklandı. Fransız haber ajansı AFP, Hasina'nın başbakanlık konutundan kız kardeşiyle birlikte tahliye edildiğini bildirdi. Hindistan TV kanalı News18 ise, Hasina'nın Finlandiya'ya gittiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler Çağrı Yaptı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Bangladeş'teki protestolar sırasında yaşanan şiddetin "şok edici" olduğunu belirterek, şiddetin durdurulması çağrısında bulundu. Türk, Sirajganj bölgesinde bir karakola düzenlenen saldırıda en az 13 polisin öldürüldüğünü ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Devre kesici nedir? Devre kesici nasıl çalışır? Neden devre kesici kullanılır?

Devre kesici nedir? Devre kesici nasıl çalışır? Neden devre kesici kullanılır?