Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Avustralya'da Polis Yerli Halklara Karşı Irkçı Davranıyor

Avustralya'da Polis Yerli Halklara Karşı Irkçı Davranıyor

Avustralya'da Senato tarafından yapılan bir meclis soruşturması, polisin yerli halka yönelik ırkçı ve ayrımcı tutumlar sergilediğini ortaya koydu. Raporda, bu davranışların yerli halkı adaletten mahrum bıraktığı ve devlet kurumlarına güveni zedelediği belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avustralya'da Polis Yerli Halklara Karşı Irkçı Davranıyor
KAYNAK: AA

Avustralya Senatosu Hukuk ve Anayasal İşler Komitesi tarafından yayımlanan rapor, ülkede yerli halkın karşılaştığı adaletsizliklerin boyutunu gözler önüne serdi. İki yıl süren soruşturma sürecinde, öldürülen ya da kaybolan yerli kadınlar ve çocukların aileleriyle yapılan görüşmeler sonucunda, polis güçlerinin bu topluluklara karşı "ırkçı" ve "ayrımcı" davrandığı tespit edildi.

Raporda, polisin yerli halkı adaletten mahrum bıraktığına dair çok sayıda tanıklık ve hikaye yer alıyor. Bu hikayeler, "dehşet verici" olarak nitelendirildi. Ayrıca, eyaletler arasında veri toplama süreçlerindeki farklılıklar nedeniyle, öldürülen ya da kaybolan yerli kadın ve çocukların gerçek sayısının tam olarak bilinmediği belirtildi. Bu durum, toplulukların daha fazla ayrımcılığa maruz kalmasına neden oluyor.

Yerlilerin Güveni Zedelenmiş Durumda

Rapor, yerli halkın polise ve diğer devlet kurumlarına olan güveninin ciddi şekilde sarsıldığını ortaya koydu. Bu güvensizlik, yerlilerin en çaresiz durumlarda bile bu kurumlardan yardım istememelerine yol açıyor. Bu durum, yerli halkın toplumsal adalete erişimini büyük ölçüde kısıtlıyor.

10 Öneri Sunuldu

Komite, yerli halkın karşılaştığı ırkçı tutumları engellemek ve devlet kurumlarına olan güveni yeniden tesis etmek amacıyla 10 öneri sundu. Bu öneriler arasında, polis uygulamalarının yeniden düzenlenmesi, başsavcılık ofisinin denetimi ve yerli halkın ihtiyaç sahibi mensupları için sürdürülebilir finansman sağlanması bulunuyor.

Irkçılıkla Mücadelede Başarısızlık

Bu rapor, Avustralya İnsan Hakları Komisyonu (AHRC) tarafından 12 Temmuz'da yayımlanan ve ülke genelinde hükümete bağlı tüm sektörlerde ırkçılığı tespit etme ve ırkçılıkla mücadelede başarısız olunduğunu ortaya koyan raporun ardından geldi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marmaris'te bir yelkenlide rahatsızlanan kişiyi Sahil Güvenlik kurtardı

Marmaris'te bir yelkenlide rahatsızlanan kişiyi Sahil Güvenlik kurtardı