Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya AB'den Bangladeş'teki Geçici Hükümete Destek

AB'den Bangladeş'teki Geçici Hükümete Destek

Avrupa Birliği, Nobel ödüllü Muhammed Yunus başkanlığında Bangladeş'te kurulan geçici hükümeti memnuniyetle karşıladı ve geçiş sürecini destekleyeceğini bildirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AB'den Bangladeş'teki Geçici Hükümete Destek
KAYNAK: AA

Avrupa Birliği (AB), Bangladeş'te Nobel ödüllü Muhammed Yunus başkanlığında kurulan geçici hükümetin oluşumunu memnuniyetle karşıladı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bu adımın "ülkenin demokrasi yolunda ilerlemesi ve Bangladeş halkı ile gençlerin isteklerinin yerine getirilmesi adına önemli bir an" olduğunu belirtti.

Borrell, geçici hükümetin demokratik seçimlere zemin hazırlayacağını ve meydana gelen ölümler ile şiddet olaylarına karşı hesap verebilirliği sağlayacağını ifade etti. AB, bu geçiş sürecini desteklediğini ve yeni yönetimle işbirliği yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Ne Olmuştu

Bangladeş'te, 1971'deki Bağımsızlık Savaşı'nda görev alan kişilerin çocuklarına kamuda kontenjan ayrılması kararının ardından temmuz ortasında geniş çaplı öğrenci protestoları başlamıştı. Yüksek Mahkemenin temmuz sonunda kontenjan oranlarını düşürmesiyle protestolara son verilmişti.

Ancak, şiddet olaylarından sorumlu tutulan Cemaat-i İslami Partisi ve öğrenci kanadının yasaklanmasının ardından, protestocular "adalet" çağrısıyla yeniden sokaklara dökülmüştü. Gösteriler sırasında yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi gözaltına alınmıştı.

Başbakan'ın Kaçmıştı

Şiddet olaylarının artmasıyla Başbakan Şeyh Hasina, resmi konutundan ayrılarak askeri helikopterle Hindistan'a gitmişti. Göstericiler, Başbakan'ın resmi konutunu basmıştı. Bangladeş Ordu Komutanı General Waker-Uz-Zaman, Hasina'nın istifa ettiğini ve geçici hükümetin kurulacağını duyurmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez’in Geleneksel Sünnet Şöleni 11 Ağustos'ta Dokuma Park'ta

Kepez’in Geleneksel Sünnet Şöleni 11 Ağustos'ta Dokuma Park'ta