Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Resim İş Eğitimi Bölümü'nden mezun ve aynı bölümde yüksek lisans öğrencisi olan 28 yaşındaki Yasemin Arslan, 6 Şubat depremlerinde Hatay'da yaşayan ablası Gülhan, eniştesi Bekir ve 1,5 yaşındaki yeğeni Buğrahan'ı kaybetti. Depremden 6 gün sonra onların cenazesine ulaşabilen Arslan, defin işleminin ardından yüksek lisans eğitimi için Burdur'a döndü. Üniversite eğitimine kadar kendisinden 9 yaş büyük edebiyat öğretmeni ablasıyla yaşayan Arslan, kayıplar sonrası psikolojik destek alırken, ablasıyla ortak hayalleri olan sanat atölyesini açtı.

Burdur'da Yaşlı Adama Dolandırıcılık Tuzağı! Polisler Bile Şaşırdı Burdur'da Yaşlı Adama Dolandırıcılık Tuzağı! Polisler Bile Şaşırdı

Depremde Kaybettiği Ablasıyla Hayali Olan Atölyeyi Burdur'da Açtı 2

Atölyeye Doğamayan Yeğeninin Adını Verdi

Ablasının kendisine öğrettiği gibi insanlara faydalı olmaya çalıştığını belirten Arslan, kafe konseptindeki atölyede seramik ve resim eğitimleri veriyor. Kaybettiği ablasıyla ortak hayalini gerçekleştiren Yasemin Arslan, ablasının 'Gülce' ismini vermeyi istediği çocuğuna hamileyken depremde hayatını kaybetmesi nedeniyle, sanat atölyesine 'Gülce' adını verdiğini söyledi.

Depremde Kaybettiği Ablasıyla Hayali Olan Atölyeyi Burdur'da Açtı 3

Arslan, Osmaniye'de yaşayan anne ve babasının sağ olduğunu ancak ablasının üzerinde bütük emeği olduğunu vurgulayan Arslan, "Daha sonra Şanlıurfa'ya atanınca birlikte yaşamaya devam ettik. Ben o sırada üniversiteye hazırlandım. Burdur'u kazanınca yollarımız ayrıldı. Ablam benim için anne, baba, eş, dost her şeydi. Ablam gibi bir eğitimcinin kardeşi olmak, her şeyden önce anne baba hissini bir abladan yani görevi olmayan bir kişiden yaşamış olmanın bana verdiği çok büyük avantajlar oldu. Bana çok güzel bir hayat sundu. Şu an bu kadar şey yapabildiysem, böyle bir stüdyoyu açabildiysem, bu kadar insana dokunabildiysem ve eğitimi tamamlayabiliyorsam tamamen onun sayesinde." dedi.

Depremde Kaybettiği Ablasıyla Hayali Olan Atölyeyi Burdur'da Açtı 4

Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hala tamamen aşmış değilim ama bunu aşmak için çok fazla çaba sarf ediyorum. Burdur'daki insanların da sosyalleşebileceği bir atölye olsun istedim. Üç ay oldu burayı açalı. Her şeyini kendim yaptım. Burası bana çok iyi geliyor aynı şekilde çok iyi dönüşler aldım. Seramik ve resim üzerine atölye çalışmaları yapıyoruz. Haftanın belirli günlerinde eğitimler yapıyoruz. Aynı zamanda insanlar istedikleri zaman buraya gelip çaylarını, kahvelerini içip keyifli vakit geçirebiliyor. Ürettiğim ürünlerin e-ticaretini de yapıyorum. Duvar çizimleri, tasarımları yapabiliyorum. Beklediğimden daha çok ilgi gördü. Güzel dönüşler aldım, ben de çok mutlu oluyorum. Yakında resim sergisi de açmak istiyorum."

Kaynak: AA