Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 26-28 kalibre kalitesinde olan kirazların hasadına başlandı. Zorlu doğa koşullarına rağmen yüksek rakımlarda yapılan hasat, bölgenin lezzetli ve kaliteli kirazlarını sofralara taşıyor.
Lezzetiyle Tescil Bekleyen Kirazlar
Saimbeyli kirazı, tadı, rengi, aroması ve kalitesiyle dikkat çekiyor. Coğrafi işaret tescili almayı bekleyen bu kirazlar, özellikle Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Üreticiler, kirazların kalitesinin 26-28 kalibre olduğunu ve organik bir şekilde üretildiğini belirtiyorlar.
Zorlu Doğa Şartlarında Üretim
Saimbeyli'nin Ayıçukuru mevkiinde, bin 100 rakımda kiraz hasadı yapan üretici Halil Günel, yaklaşık 10 ton kiraz hasat ettiklerini ifade etti. Günel, 'Bölgemizdeki kiraz ilaç kullanılmadan üretilen organik bir lezzet. Kiraz üreticisi olarak bu bölgemizin kirazına tescil bekliyoruz. Dalında 10 TL'den alıcı buluyor ama zincir marketlere bakınca 140-170 TL'den satılıyor' dedi.
Dünya Markası Olma Yolunda
Bölgede kiraz yetiştiriciliğinin zor olduğunu belirten üretici Emrah Günel ise Saimbeyli kirazının dünya markası olmasını gerektiğini vurguladı. Günel, 'Lezzetli bir aroması var. Saimbeyli kirazı yemeyen kiraz yedim demesin' diye konuştu.