Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 26-28 kalibre kalitesinde olan kirazların hasadına başlandı. Zorlu doğa koşullarına rağmen yüksek rakımlarda yapılan hasat, bölgenin lezzetli ve kaliteli kirazlarını sofralara taşıyor.

A W242182 07 Result

Lezzetiyle Tescil Bekleyen Kirazlar

Saimbeyli kirazı, tadı, rengi, aroması ve kalitesiyle dikkat çekiyor. Coğrafi işaret tescili almayı bekleyen bu kirazlar, özellikle Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Üreticiler, kirazların kalitesinin 26-28 kalibre olduğunu ve organik bir şekilde üretildiğini belirtiyorlar.

A W242182 12 Result

GROWTECH Fuarı Antalya'da Başladı! Tarım Sektörü Büyüyor GROWTECH Fuarı Antalya'da Başladı! Tarım Sektörü Büyüyor

Zorlu Doğa Şartlarında Üretim

Saimbeyli'nin Ayıçukuru mevkiinde, bin 100 rakımda kiraz hasadı yapan üretici Halil Günel, yaklaşık 10 ton kiraz hasat ettiklerini ifade etti. Günel, 'Bölgemizdeki kiraz ilaç kullanılmadan üretilen organik bir lezzet. Kiraz üreticisi olarak bu bölgemizin kirazına tescil bekliyoruz. Dalında 10 TL'den alıcı buluyor ama zincir marketlere bakınca 140-170 TL'den satılıyor' dedi.

A W242182 04 Result

Dünya Markası Olma Yolunda

Bölgede kiraz yetiştiriciliğinin zor olduğunu belirten üretici Emrah Günel ise Saimbeyli kirazının dünya markası olmasını gerektiğini vurguladı. Günel, 'Lezzetli bir aroması var. Saimbeyli kirazı yemeyen kiraz yedim demesin' diye konuştu.

A W242182 06 Result

Adana Kozan'da kiraz hasadı imece usulü yapıldı! İşte nedeni Adana Kozan'da kiraz hasadı imece usulü yapıldı! İşte nedeni

A W242182 03 Result

Kaynak: İHA