Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmenin ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı tamamlandı. Kritik toplantının ardından Parti Sözcüsü Deniz Yücel açıklama yapılıyor.

AKP Görüşme Hakkında İlk Açıklama Geldi

Özel-Erdoğan görüşmesinin ardından AKP tarafında Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüşmeye dair açıklamalarda bulundu. Görüşmenin ana gündem maddelerinin yeni anayasa, ekonomi, Gazze, Kayyım atanan Hakkari Belediyesi, Osman Kavala ve Sinan Ateş olduğunu aktardı.

Görüşmelerin Önemi: Türk Siyasi Tarihinde Bir Adım

Özel de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin ardından parti genel merkezinde partisinin kurmaylarıyla görüştü. Yücel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"31 Mart yerel seçimlerinin ardından genel başkanımız sayın Özgür Özel, 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Bugün de Sayın Cumhurbaşkanı, 18 yıl aradan sonra partimize bir iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Bunu ülkemiz demokrasisi açısından son derece önemli buluyoruz.

Aydın'daki yangınların bilançosu açıklandı Aydın'daki yangınların bilançosu açıklandı

İktidarın şimdiye kadar kapattığı diyalog kanallarını Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel başkanlığındaki CHP'nin açmış olması Türk siyasi tarihi açısından önemli bir adımdır. Diyalog, istişare, müzakere; demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarıdır. Toplumun ve ülkenin sorunlarının çözülmesine katkı sunacak her konuda CHP olarak katkı sunmaya hazırız.

Bizim normalleşme olarak ifade ettiğimiz bu sürecin toplumda da olumlu karşılaştığını müşahede ediyoruz. Bugün ülkemizde var olan ve her kesimin etkilendiği temel sorunların çözümünün siyaset kurumunda olduğunu biliyoruz. CHP olarak ülkede yaşanan her sorunun eğer çözülmek istenirse siyaset kurumu tarafından mutlaka çözülebileceğini biliyoruz.

Ülkemizde çok uzunca bir süredir devam eden kutuplaştırma ve ayrıştırmanın olumlu sonuçlar vermediğini hep birlikte yaşadık ve tecrübe ettik. Bu nedenle toplumsal huzuru tesis edecek şekilde siyasi partilerin diyalog içerisinde olmasını önemsiyoruz. Açılan diyalog kanalı bizi, inandığımız ilkeli muhalefet ve toplumun sesi olmaktan vazgeçirmeyecek. Sorunu olan her kesime el uzatacağımızdan ve gerektiğinde en sert muhalefeti yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal tıkanmışlığın çözülmesi konusunda kararlı duruşumuz devam edecek.

Bugün ülkemizde ekonomik buhranın sonlandırılması, adaletin tesis edilmesi, hukukun üstünlüğünün egemen olması, temel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması ilk olarak gündeme gelmesi gereken konulardır. Birbirinden bağımsız gibi görünen ama aslında birbirine bağlı bu sorunların çözümü için kararlı bir duruş, doğru politik hamleler ve sorunların çözümü için bir iradeye ihtiyaç vardır.

CHP olarak çığ gibi büyüyen sorunların çözümü konusunda 31 Mart'ta partimize halkımızın verdiği sorumluluğun bilinciyle hareket ediyoruz. Siyaseti insan için toplum için yapıyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı olan sorunların çözülmesidir.

Sayın Özgür Özel ve Sayın Cumhurbaşkanı, ülkenin sorunlarına ilişkin kendi pencerelerinden gördükleri birçok hususu birbirleriyle paylaştılar. AK Parti cephesinden Sayın Ömer Çelik'in yaptığı bir açıklama söz konusu. Sayın Cumhurbaşkanına tüm toplumu ilgilendiren konuları ilettik. Hükümlü generaller meselesi geçen görüşmede iletildi. Konu gecikmeli de olsa çözüldü. Bu konuda Sayın Özgür Özel, Cumhurbaşkanı'na teşekkürlerini ifade etti.

Gezi davasındaki kanun yararına bozma talebinin Adalet Bakanlığı'na iletilmesi önemli bir adımdır. Özellikle geçmişte kur korumalı mevduat nedeniyle zarar görenlerin bugün hala bedel ödemeye devam etmesi endişe vericidir. Ekonomiyle ilgili yaşanan sorunları da ayrıca ele alacağız.

Özgür Özel'in temmuz ayındaki talepleri arasında asgari ücrete mutlaka ara zam yapılması, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi, üretim maliyetleri altında ezilen çay ve hububat üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi, atanmayan öğretmenlerin ve özel okul öğretmenlerinin sorunları, staj ve çıraklık mağdurları, emeklilikte kademe bekleyenlerin durumu ve 6 Şubat'taki depremzedelerin kira yardımının sona ermesi gibi konular bulunmaktadır.

Ömer Çelik'in ifade ettiği gibi, toplumun ekonomide bir kazanımı olduğunu düşünmüyoruz. Geçmişte belirli bir kesimin lehine gelişmeler olmuş olabilir ancak bu yetersizdir. Eğer ekonomide bir kazanım olacaksa, bunun yoksul, emekli, emekçi, asgari ücretli, çiftçi, esnaf gibi ezilen kesimler lehine olması gerektiğine inanıyoruz.

Bugüne kadar kaynak transferi tersine işlemiştir. Bu transferlerin yoksul, çiftçi, dar gelirli kesimler lehine olması gerektiğini genel başkanımız Sayın Cumhurbaşkanı'na iletti. Ülkedeki gelir adaletsizliğinin çözümü için öncelikle vergi adaletini sağlayacak bir sistem kurulması gerektiği ve bu nedenle tüm siyasi partilerin, komisyonların bir araya gelerek TBMM'nin çalıştırılması gerektiği mesajını iletti. İktidara geldiğimizde, vergi reformu yaparak az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alacak bir sistemle mevcut adaletsizlikleri ortadan kaldıracağız. Ayrıca Gezi davası, Sinan Ateş davası, Emine Şenyaşar davası ve kayyım meselesi gibi adalet bekleyen diğer konuları da gündeme getirdik. Genel başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanı'nın Ayşe Ateş'e randevu vermesini olumlu bulduğunu ifade etti.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Haber Merkezi