Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Çevre Sivaslı Çiftçi, Organik Çilek Üretimiyle Adından Söz Ettiriyor

Sivaslı Çiftçi, Organik Çilek Üretimiyle Adından Söz Ettiriyor

Sivas'ın Gürün ilçesinde, organik çilek üretimi yapan Osman Kayacı, 15 yıl süren emeklerinin ardından büyük bir başarı yakaladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivaslı Çiftçi, Organik Çilek Üretimiyle Adından Söz Ettiriyor
KAYNAK: İHA

Sivas'ın Gürün ilçesine bağlı Suçatı Gökpınar Mahallesi'nde yaşayan çiftçi Osman Kayacı, 15 yıl önce kızıyla başladığı çilek üretimi serüvenini bugün eşiyle birlikte sürdürmeye devam ediyor. Kızının evlenmesinin ardından üretime olan bağlılığını sürdüren Kayacı, Almanya'daki bahçeleri gözlemleyerek üretim sürecini daha da profesyonelleştirdi.

A W265525 06

Kayacı, 1.300 metrekarelik alanda organik çilek üretimi yapıyor. Yalnızca eşiyle birlikte çalıştığını belirten Kayacı, risklerini göze alarak bahçesini büyütmeyi hedefliyor. Kayacı, 'Her şeyi kızımın girişimi ve eşimin yiğitliği sayesinde başardık. Mahsulüme garanti veririm. Çileğim 10 güne kadar saklanır, bozulması olmaz' dedi.

A W265525 03

Üretim Kapasitesini Artırmayı Hedefliyor

Çileklerinin yüksek kalitesiyle takdir topladığını belirten Kayacı, yaklaşık 4 yıldır profesyonelce üretim yaptığını ve tamamen organik yöntemler kullandığını vurguladı. Kayacı, bin 300 metrekarelik alanda 6 bin kök çilek yetiştirdiğini, ancak hedefinin bu sayıyı 10 bin köke çıkarmak olduğunu ifade etti.

A W265525 07

Bahçenin yapım sürecinde büyük zorluklar yaşadığını belirten Kayacı, 'Burayı yapmaya karar verdiğimde iş makinesi geldi kazdı ve her yer taş ocağı çıktı. Bu nedenle buraya 32 kamyon toprak döktürdüm. Bu bahçe için çok emek verdim ve hala veriyorum' şeklinde konuştu.

A W265525 02

Almanya'dan Edindiği Bilgilerle Üretimini İyileştirdi

Almanya'ya giderek oradaki üretim yöntemlerini incelediğini ve gördüğü bilgileri kendi bahçesinde uyguladığını belirten Kayacı, 'Orada gördüğüm yöntemleri aynen burada uyguladım. İşçi tutmadım, buradaki her şeyi kendi işçiliğimle yaptım' dedi.

Kayacı, organik çileklerinin kalitesine güvenerek, üretiminin arttırılması için çalışmalarına devam ediyor. Çileklerinin vatandaştan tam not aldığını ve uzun süre taze kaldığını belirten Kayacı, üretim kapasitesini artırmayı planladığını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sezona iyi başlamadık!

Sezona iyi başlamadık!