Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre Maymunlar dondurma keyfi yaptı

Maymunlar dondurma keyfi yaptı

Avrupa standartlarında beslenen maymunlar, 35 derece sıcaklıkta meyveli dondurmayla serinledi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Maymunlar dondurma keyfi yaptı
KAYNAK: İHA

Her yıl Temmuz ayının üçüncü Pazar gününde kutlanan Dünya Dondurma Günü, bu yıl Bursa Hayvanat Bahçesi'nde de coşkuyla kutlandı. 35 derece sıcaklıkta serinlemek isteyen Habeş Maymunları, veterinerler tarafından özel olarak hazırlanan meyveli dondurmanın tadını çıkardı.

A W251185 01

Dünya Dondurma Günü’nün Tarihçesi

Dünya Dondurma Günü, ilk olarak 1984 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Ronald Reagan tarafından ilan edildi. 15 Temmuz 1984'te bir defaya mahsus kutlanması planlanan bu özel gün, dondurma şirketlerinin kampanyaları sayesinde gelenek haline geldi ve tüm dünyaya yayıldı. Her yıl Temmuz ayının üçüncü haftasında Pazar günü, yaz sıcaklarının vazgeçilmezi olan dondurmanın varlığı kutlanıyor.

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde Meyveli Dondurma Keyfi

Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki veteriner ekipleri, Dünya Dondurma Günü dolayısıyla Habeş Maymunlarına özel meyveli dondurmalar hazırladı. Veterinerler, maymunların hastalık riski nedeniyle endüstriyel üretim dondurmaların sakıncalı olduğunu belirterek, doğal meyvelerden yapılan dondurmaların maymunların beslenme programına uygun olarak özenle hazırlandığını ifade etti. Hava sıcaklıkları 35 dereceye ulaşırken, maymunlar meyveli dondurmanın keyfini çıkartmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Hayvanat bahçesini ziyaret eden çocuklar ise ilk kez dondurma yiyen maymunları görmenin şaşkınlığını yaşadı.

Avrupa Standartlarında Beslenme

Bursa Hayvanat Bahçesi Koordinatörü Erdem Saker, hayvanat bahçesinin Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği'nin asli üyesi olduğunu ve buradaki hayvanların Avrupa standartlarına göre yaşadığını vurguladı. Saker, 'Bugün Avrupa'da bir hayvanat bahçesine gittiğinizde oradaki maymunlar nasıl bir ortamda yaşıyorsa bizimkiler de aynı şartlarda yaşıyor. Bu bakımdan hayvanat bahçemizin değeri çok önemli. Beslenme düzenleri de Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği düzeni içerisinde. Dondurmalar da aynı düzende bizim personellerimiz tarafından hazırlandı ve onlara sunuldu. Ziyaretçilerimiz de bu tarz etkinliklerden memnunlar. Özellikle çocuklara çok ilginç geliyor, bu tür etkinliklerle onları da mutlu etmeyi seviyoruz.' şeklinde konuştu.

A W251185 04

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ticaret Bakanlığı haziranda 466 firmaya izin verdi

Ticaret Bakanlığı haziranda 466 firmaya izin verdi