Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre Hatay'da yemek videosu çekeceklerdi çöp yığınıyla karşılaştılar

Hatay'da yemek videosu çekeceklerdi çöp yığınıyla karşılaştılar

Hatay'da yemek videosu çekmek için mesire alanına giden bir grup, karşılaştıkları çöpler nedeniyle video çekiminden vazgeçerek temizlik yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da yemek videosu çekeceklerdi çöp yığınıyla karşılaştılar
KAYNAK: İHA

Türkiye'nin orman varlığı açısından zengin illerinden biri olan Hatay, sıcak havalardan kaçan vatandaşların mesire alanlarına akın ettiği yerlerden biri. Ancak, bu alanlarda bırakılan çöpler doğa severleri rahatsız ediyor. Özellikle Belen ilçesindeki mesire alanları, geride bırakılan çöplerle dikkat çekiyor.

A W260063 04

Yemek Videosu Hayali Çöplere Takıldı

Belen ilçesinde restoran işleten Yunus Emre Cömert, yemek videosu çekmek amacıyla gittiği radar mevkiinde karşılaştığı çöp yığınları nedeniyle video çekemedi. Bunun yerine, ekibiyle birlikte temizlik yapmaya karar veren Cömert, yaklaşık 3 dönümlük arazideki çöpleri toplayarak önemli bir sosyal sorumluluk örneği sergiledi.

A W260063 02

20 Torba Çöp Toplandı

Yunus Emre Cömert ve ekibinin yaklaşık 4 saat süren çalışması sonucunda, 20 torba dolusu çöp toplandı. Toplanan çöpler, belediyenin çöp toplama alanına bırakıldı. Bu temizlik seferberliğini kaydeden ekip, sosyal medyada da doğanın temiz tutulması için çağrıda bulundu.

A W260063 03

'Eski Kirinden Eser Kalmadı'

Restoran işletmecisi Yunus Emre Cömert, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'Hatay'ın Belen ilçesinde bulunan radar mevkiine içerik üretmek amacıyla çıktık. Ancak alanın pisliği nedeniyle video çekemedik. Bu yüzden alanı temizlemeye karar verdik. Yaklaşık 3 dönüm araziden 20 büyük çöp poşeti dolusu çöp çıkardık. Temizlik sonrası, kirli halinden eser kalmadı. Doğaseverler ile birlikte burada kebap yapmak isteriz; temizlik bizden, kebap bizden.'

Doğaseverlere Çağrı Yaptı

Yunus Emre Cömert ve ekibi, doğayı korumak adına yaptıkları çalışmayla örnek olurken, diğer doğaseverleri de bu tür faaliyetlere katılmaya davet ediyor. 'Birlikte temizleyelim, doğamızı koruyalım' diyen Cömert, doğa dostlarına açık davet sundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya nöbetçi eczane 3 Ağustos Cumartesi

Antalya nöbetçi eczane 3 Ağustos Cumartesi