Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Çevre Afrika Levhasının Hızlanan Hareketi Akdeniz’i Göle Çevirecek

Afrika Levhasının Hızlanan Hareketi Akdeniz’i Göle Çevirecek

Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkez Onur Kurulu Üyesi Melih Baki, Afrika levhasının hareket hızının arttığını ve bu değişimin Akdeniz’in geleceğini tehdit ettiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afrika Levhasının Hızlanan Hareketi Akdeniz’i Göle Çevirecek
KAYNAK: İHA

Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkez Onur Kurulu Üyesi ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, Akdeniz Bölgesi’nin geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Baki, Afrika levhasının hareket hızının önemli ölçüde arttığını belirtti ve bu değişimin uzak gelecekte Akdeniz’i tamamen ortadan kaldırabileceğini söyledi.

Afrika Levhasının Hızlı Gelişimi

Jeofizik Mühendisleri Odası’ndan Melih Baki, Afrika levhasının geliş hızının yıllık 8 santimetreye kadar yükseldiğini ifade etti. Baki, “Afrika levhası bize doğru yaklaşmakta. Gelecekte Akdeniz diye bir deniz kalmayacak. Bu bölge, göller bölgesine dönüşecek,” şeklinde konuştu. Magma sıcaklıklarının da yükseldiğine dikkat çeken Baki, bu durumun bölgedeki jeolojik değişiklikleri hızlandırabileceğini vurguladı.

A W261789 03

Kuraklık ve Deprem Tehlikesi

Baki, 6 Şubat depremlerinden sonra deprem öncesi önlemlerin daha da önem kazandığını belirtti. Deprem öncesi hazırlıkların artırılması gerektiğini ifade eden Baki, “Deprem olacak ve bu konuda hazırlıklı olmalıyız. Depreme dayanıklı binalar tasarlamalıyız. Bilim ışığında hareket etmeli ve değişiklikler yapmalıyız. Diğer ülkelerin bu konudaki önlemlerini incelemeliyiz,” dedi.

Kuraklıkla ilgili olarak da Baki, hava akımlarının yön değiştirdiğini ve yeraltı su havzalarının korunması gerektiğini söyledi. “Her yerde kuyular kurudu ve kuraklık etkisini gösteriyor. İklimde dengesizlikler yaşanıyor ve bu durum su kaynaklarını olumsuz etkiliyor,” şeklinde değerlendirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Danimarka Ukrayna'ya F-16 Savaş Uçaklarının İlk Teslimatını Gerçekleştirdi

Danimarka Ukrayna'ya F-16 Savaş Uçaklarının İlk Teslimatını Gerçekleştirdi