Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre 9 Yıldır bitirilmeyen Gülcemal için bu kez söz verildi

9 Yıldır bitirilmeyen Gülcemal için bu kez söz verildi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2015 yılında başlatılan ve Trabzon'a yeni bir yaşam alanı kazandıracak olan Gülcemal Projesi'nin 500 dönümlük tahkimat çalışmalarının startını verdiklerini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
9 Yıldır bitirilmeyen Gülcemal için bu kez söz verildi
KAYNAK: İHA

Trabzon'un sahil yoluna nefes aldıracak olan Gülcemal Projesi, 2015 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun başlattığı bir proje olarak dikkat çekiyor. Karadeniz Sahil Yolu'nun Beşirli mevkiinde başlatılan dolgu çalışmalarında, bugüne kadar 250 dönümlük alanın tahkimatı tamamlandı.

A W265819 09

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Beşirli'deki dolgu sahasında düzenlediği basın toplantısında, Gülcemal Projesi'nde yeni bir sürece girdiklerini belirtti. Başkan Genç, '500 dönümlük yeni bir alanın tahkimat çalışmalarını başlatıyoruz. Aynı zamanda bu süreçle eş zamanlı olarak konsept proje çalışmalarımıza da start veriyoruz. Amacımız, bu dönemde projeyi tamamlayarak Trabzon'un gündeminden çıkarmak ve şehrimize denizle bütünleşen bir yaşam alanı kazandırmak' dedi.

A W265819 01

'Trabzon'a Denizle Bütünleşen Bir Yaşam Alanı Kazandıracağız'

Trabzon'un bir deniz şehri olduğunu vurgulayan Başkan Genç, hemşehrilerinin sahil yolu nedeniyle denizle bağlarının koptuğunu ifade ettiklerini hatırlatarak, 'Bu proje ile Trabzon halkının denizle olan bağını yeniden kurmayı hedefliyoruz. 250 dönümlük kısmın tahkimatı tamamlandı. Şimdi, kalan 500 dönümlük alanı da hızla tamamlayarak projeyi bitirmek istiyoruz. Bu proje tamamlandığında, şehrimize gelen ziyaretçilerin yanı sıra çocuklarımıza, gençlerimize ve büyüklerimize hitap eden bir alan olacak' dedi.

'Gülcemal, Trabzon'un Yeni Cazibe Merkezi Olacak'

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Trabzon'un yeni bir cazibe merkezine kavuşacağını belirten Başkan Genç, 'Gülcemal Projesi, turizme de önemli katkılar sunacak. Özellikle körfez ülkelerinden gelen turistler ve aileleri için eğlence alanları oluşturacağız. Proje kapsamında konsept lunaparklar ve diğer eğlence üniteleri de yer alacak' şeklinde konuştu.

Koku Sorununa Kalıcı Çözüm

Başkan Genç, proje ile entegre bir şekilde çalışacak teknik drenaj sistemiyle Trabzon'un koku sorununa kalıcı bir çözüm bulunacağını da açıkladı. 'Atık suların denize ulaşmasını engelleyecek biyolojik arıtma tesisinin startını vereceğiz. Bu çalışmanın, şehrimizin geleceği adına en hayırlı işlerden biri olacağına inanıyorum' ifadelerini kullandı.

A W265819 11

Gülcemal Projesi, tamamlandığında Trabzon'a yeni bir soluk kazandıracak ve bölgenin en önemli yaşam alanlarından biri haline gelecek. Başkan Genç'in açıklamalarına göre, proje şehrin turizm potansiyelini artırmanın yanı sıra, Trabzon halkına denizle bütünleşen bir alan sunacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kars'ın doğal yaşamında bozayı ve yaban domuzları görüntülendi

Kars'ın doğal yaşamında bozayı ve yaban domuzları görüntülendi