Bursa Uludağ Üniversitesi çatısı altında, farklı disiplinlerden 105 gönüllü üyenin bir araya gelmesiyle oluşan OTAGG, uzun süredir üzerinde çalıştıkları otonom aracı tanıttı. Aracın şasi ve kabuk üretimi grup üyeleri tarafından gerçekleştirildi ve TEKNOFEST Robotaksi Otonom Araç kategorisinde finale kalarak büyük bir başarıya imza attı.

A W264024 05

Hedef Otonom-5 Seviyesi

Projenin yürütücülerinden Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Koray Aki, tanıtımda yaptığı konuşmada, 'Aracımız 2.5 metre uzunluğunda ve tam otonom-4 seviyesindedir. Sensörler yardımıyla tamamen otonom olarak hareket edebiliyor. Amacımız, bu aracı otonom-5 seviyesine çıkarmak. Bu seviyede, direksiyon, fren ya da gaz pedalı bulunmayacak ve araç, içinde insan olmadan kampüs içinde dolaşabilecek' dedi.

A W264024 01

Google Play Store’daki Bir Özelliğini Kaldırıyor Google Play Store’daki Bir Özelliğini Kaldırıyor

Aki, OTAGG'nin sadece Bursa Uludağ Üniversitesi değil, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve firmalarından üyelerin katılımıyla geniş bir ekipten oluştuğunu vurguladı. Yaklaşık 105 kişilik bu ekip, aracın otonom-5 seviyesine ulaşması için çalışmalarını sürdürüyor.

TEKNOFEST’te Finalist

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, TEKNOFEST’te finale kalan aracın üniversite için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, 'Bu araç, uzun süreli çalışmalar sonucunda geliştirildi ve TEKNOFEST’te finaldeyiz. Kısa vadede amacımız derece elde etmek. Asıl hedefimiz ise kampüsümüz içerisinde öğrencilerimizin ve personelimizin hareketini sağlayabilecek bir otonom araç geliştirmek' dedi.

Aw264024 04 (2)

Rektör Yılmaz, OTAGG’nin, çeşitli mühendislik bölümleri ve sanayiden gelen mühendislerin desteğiyle oluşan müthiş bir grup olduğunu ifade ederek, kampüs içerisinde kısa sürede kendi otonom araçlarının hareket edeceğine inandığını belirtti.

Otomotiv Sektöründe Öncü Kent Sakarya'nın İhracat Performansı Otomotiv Sektöründe Öncü Kent Sakarya'nın İhracat Performansı

Kaynak: İHA