İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan Bolonez sosu, zengin içeriği ve enfes aromasıyla damaklarda iz bırakıyor. Bu tarifle evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

İtalyan Usulü Bolonez Sosu Tarifi 

Bolonez Sosu Malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan, ince doğranmış
  • 4 dilim pastırma, yarım inç parçalara kesilmiş
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 450 gram yağsız dana kıyma
  • 225 gram domuz kıyma
  • 1 (800 gram) konserve İtalyan erik domates
  • 225 gram taze mantar, dilimlenmiş
  • 170 gram domates sosu
  • 2 havuç, rendelenmiş
  • 1 sap kereviz, doğranmış
  • 120 ml kuru beyaz şarap
  • 120 ml tavuk suyu
  • 1/2 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1/2 çay kaşığı kuru kekik
  • Tuz ve karabiber
  • 450 gram makarna

Bolonez Sosu Nasıl Yapılır İtalyan Usulü Bolonez Sosu Tarifi 

Bolonez Sosu Nasıl Yapılır?

Soğan ve Pastırmanın Kavrulması

Orta ateşte büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğan, pastırma ve sarımsağı sıcak yağda pastırma kızarana ve çıtır hale gelene kadar, yaklaşık 10 dakika soteleyin. Delikli bir kaşık kullanarak pastırma karışımını havlu kağıt kaplı bir tabağa alın ve fazla yağını süzmesi için kenara koyun.

Kıyma Karışımının Pişirilmesi

Aynı büyük tavayı orta-yüksek ateşte tekrar ısıtın. Dana ve domuz kıymayı sıcak tavada 5 ila 7 dakika kadar kahverengileşip ufalanana kadar pişirin ve karıştırın. Yağını süzüp atın.

Bolonez Sosun Oluşturulması

Pastırma karışımını, domatesleri, mantarları, domates sosunu, havuçları, kerevizi, şarabı, tavuk suyunu, fesleğeni, kekiği, tuzu ve karabiberi et karışımına ekleyin. Karışımı kaynamaya getirin. Üzerini kapatın, ateşi azaltın ve sosu ara sıra karıştırarak 1 saat boyunca kaynamaya bırakın.

ANTALYASPOR 10 KASIM İLAN ANTALYASPOR 10 KASIM İLAN

Makarnanın Pişirilmesi ve Servis

Bu sırada büyük bir tencerede hafif tuzlu suyu kaynatın. Makarnayı kaynayan suda al dente kıvamına gelene kadar, yaklaşık 8 ila 10 dakika pişirin; suyunu süzün.
Sosu sıcak makarna üzerine servis edin.

Kaynak: Haber Merkezi