Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Ankara'da basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. Bakan Tunç, "Ülkemiz 23 yıldan bu yana basın özgürlüğü konusunda da önemli yol aldı. Türkiye'de gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanan bir gazeteci yoktur" dedi.

Öğrencilere biber gazı ve plastik mermi sıkıldı Öğrencilere biber gazı ve plastik mermi sıkıldı

Türkiye'de gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanan bir gazeteci yoktur

Adaletin olmazsa olma şartının tarafsız ve bağımsız yargı olduğunu belirten Tunç, "Ülkemiz 23 yıldan bu yana basın özgürlüğü konusunda da önemli yol aldı" diye konuştu.

Bakan Tunç, basın özgürlüğü konusunda yapılan eleştirilere ilişkin, "Şunu açıklıkla söyleyelim; Türkiye'de gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanan bir gazeteci yoktur. Mesleği gazeteci olabilir ama farklı bir suç nedeniyle yargının soruşturması söz konusu olabilir. Hiçbirimiz bir gazetecinin bir suç soruşturmasına tabi tutulmasını elbette ki istemeyiz" dedi.

Bakan Yılmaz Tunç, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Bu noktada yeni bir anayasa, baştan sona yeni yazılmış, sivillerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, milletin temsilcilerinin yazdığı bir anayasayla Türkiye Yüzyılı'na başlamamız lazım. İnşallah bu konuda Meclis'te bir uzlaşma sağlanır. Meclis Başkanımızın bu konuda başlatmış olduğu bir çalışma var. O çalışma, 'Terörsüz Türkiye' hedefindeki çalışmalar. İnşallah ülkemiz Türkiye Yüzyılı'na başlarken tüm prangalarından kurtularak, demokratik hukuk devleti yolunda milletimizin refahı ve ülkemizin kalkınması noktasında emin adımlarla yoluna devam eder."

Kaynak: HABER MERKEZİ