Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının çalışma ve sosyal güvenlik işlerini dijitalleştirmek için harekete geçiyor. Işıkhan, bu önemli adımı şu sözlerle duyurdu: 'Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın çalışma ve sosyal güvenliğe ilişkin işlerini dijital olarak yapabilmesi için çalışmalara başladık.'
Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı
Uluslararası Demokratlar Birliği tarafından düzenlenen Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı Ankara'da gerçekleşti. Çalıştaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, kamu kurumlarından yetkililer ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları katıldı. Bakan Işıkhan, açılış konuşmasında Türk diasporasının korunması ve ilişkilerin güçlendirilmesi üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.
Türk Diasporası'nın Güçlenmesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türk diasporasının son 21 yılda güçlendiği vurgusu yapıldı. Işıkhan, Türkiye'nin yurt dışındaki vatandaşlarla olan ilişkilerinin Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar yoğun ve samimi olduğunu belirtti.
Yurt Dışı Teşkilatının Faaliyetleri
Çalışma Bakanlığı'nın yurt dışında bulunan vatandaşların çalışma ve sosyal güvenlik haklarını koruduğunu vurgulayan Işıkhan, yurt dışı teşkilatının 29 ülkede 57 birimle hizmet verdiğini açıkladı. 2023 yılı içerisinde yurt dışı teşkilatının üç yüz yedi bin vatandaşa hizmet sunduğu belirtildi.
Dijital İşlem Dönemi Başlıyor
Bakan Işıkhan'ın müjdelediği dijitalleşme adımıyla, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına büyük kolaylık sağlanacak. İşlemlerin dijital ortama taşınmasıyla, vatandaşlar zamandan ve maddi açıdan tasarruf edecekler. Bu dönüşüm için Sosyal Güvenlik Kurumu, İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı iş birliği içinde çalışmalarını sürdürüyor.