AKP İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Bağcılar Belediyesi’nden 9 ihale alan Abdullah Arıdoru’yu İl Başkan Yardımcılığı görevine getirdi. Arıdoru’nun şirketi, Özdemir’in belediye başkanlığı döneminde 8 ihale kazanmıştı.

Antalya Milletvekili Oluç’tan Çağrı Sonrası Beklenti Antalya Milletvekili Oluç’tan Çağrı Sonrası Beklenti

Özdemir’in Tercihi: İhale Rekortmeni Arıdoru

Bağcılar Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettirilerek AKP İstanbul İl Başkanlığı’na getirilen Abdullah Özdemir, kısa süre içinde yönetimini şekillendirmeye başladı. Yeni başkan yardımcısı olarak atadığı Abdullah Arıdoru, daha önce Bağcılar Belediyesi’nden 9 ihale almasıyla gündeme gelmişti.

Arıdoru, ilk ihalesini 27 Aralık 2021'de Lokman Çağırıcı’nın Bağcılar Belediye Başkanlığı döneminde aldı. Çağırıcı'nın istifasının ardından, 15 Nisan 2022’de Belediye Başkanlığı'na seçilen Abdullah Özdemir’in döneminde ise 8 yeni ihale daha kazandı.

17 Milyon TL’lik İhale Geçmişi

 Arıdoru’nun şirketi, 9 ihale ile toplamda 466 bin 150 dolarlık iş aldı.
 Bu rakam, günümüz kuruyla yaklaşık 17 milyon TL’ye denk geliyor.
 Şirketin adı, ihale süreçleri sırasında 'İstanbul İletişim Ofisi' olarak değiştirildi.

Özdemir’in il başkanı olmasıyla birlikte Abdullah Arıdoru, Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Abdullah Arıdoru Kimdir?

 1973 Ordu doğumlu olan Arıdoru, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu.
 1992-2009 yılları arasında Moral FM’de Genel Yayın Yönetmenliği yaptı.
 2009-2015 yılları arasında Bağcılar Belediyesi Basın Danışmanlığı,
 2015-2022 yılları arasında AKP İstanbul İl Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
 2021 yılında 'İstanbul İletişim Ofisi' adlı şirketi kurdu.
 7 Şubat 2025’te AKP İstanbul İl Başkanlığı yönetim kuruluna seçildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ