ATSO’nun Şubat ayı olağan meclis toplantısının ardından meclis üyeleri, sektörel konularının görüşüldüğü bölümde sorunlarını dile getirdi. Bu bölümde ATSO’nun fuar şirketinin yapacağı fuar ve bütçesi masaya yatırıldı.
38. Grup(Reklamcılık, fuar ve organizasyon hizmetleri, televizyon ve radyoculuk faaliyetleri) Meclis Üyesi Kaan Aydoğdu, 26 Kasım’daki mecliste bu konuyla ilgili sorular sorduğunu hatırlatarak, “ Önemli sermayemiz 1 milyon TL olması gerekiyordu, zaten 2023 yılından beri. Hukuk müşavirliği araştırmadan şirketin kurulumunu gerçekleştirmiş. Birde TOBB’un yönetmeliğine göre bir yıl içinde en az iki konuda fuar yapmak gerekiyor. Bu fuarlarla ilgili, herhangi bir fuar yeri ve tarihi belirli mi? diye. Bu konunda gerekli açıklama bekliyoruz.”diye konuştu.
ŞEHİR OLARAK FUARLARIN ARKASINDA DURMALIYIZ
ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, iki fuarın yapılması noktasında ön araştırmaların devam ettiğini açıkladı. Fuar yeri olarak ANFAŞ’ı tercih etmek istediklerinin altını çizen Hacısüleyman, “ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ile de bu konu ile ilgili bir görüşme yaptık. Alanın tahsisi, ne şartlarda olabileceği yönünde teknik bir çalışma yapıyorlar. Bize sunum yapacaklar. ARGE birimimiz bizim daha çok hangi fuarları yapabileceğimiz, şehrin ihtiyacı olan ve başarılı olabilecek alanlarda bir fuarı yapabilmek noktasındaki araştırmalarımız devam ediyor. Kısa sürede bunu sonuçlandırıp, birlikte tartışırız. Buradaki en önemli olan şey, topyekün şehir olarak seçilecek iki fuar konusunun arkasında durmalıyız.Birincisinde çok iyi başardık, süper oldu deme şansımız yok. Her fuar yavaş yavaş gelişecektir.” dedi.
ANTALYA’YI FUAR ŞEHRİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ
İyi temalı fuarların Antalya’da süreklilik kazanamadığını aktaran Hacısüleyman,“Fuarların heba olmasını üzüntüyle izliyorum. Başka şehirlerde fuarlar uzun soluklu yapılıyor. Antalya’da da yapıldı biz neden tutturamadık, şimdi başka yerlerde yapılıyor. Antalya’yı fuar şehri haline getirebilirsek çok çok iyi olur. Kongreler konusunda başarılıyız. Bir çok tıp ve diğer alanlardaki kongreler yapılıyor. Dünyadaki kongrelerin çoğu otellere kaydı. Ama fuarlar otellerde yapılması açısından uygun değil. Fuar olma niteliğini hiçbir zaman yakalayamıyorsunuz. Öncelikle alanımız ANFAŞ, diğer yerlerinde isimlerini söylemeyeyim, başka imkanlarda var. Ama ANFAŞ’la görüşmelerimizi yaptık, kısa süre içinde iki fuar şartını yerine getirmemiz gerektiğini biliyorum.” ifadelerine yer verdi.
EN İYİ 2 FUARI YAPACAĞIZ
Her yıl iki fuar yapacaklarının altını çizen Hacısüleyman, “Fuar konuları içinden iki tanesini seçeceğiz. Ne yapacağımızı bilmiyor durumda değiliz. Hangi iki fuar şehrimiz için daha faydalı olur diye onun araştırması içindeyiz. En iyi iki tanesini istiyoruz. İyi bir şey yapalım ve herhangi bir kaynak israfı olmasın. Amacımız tamamen budur.” dedi.
AIFO Fuarcılık Anonim Şirketi-Antalya International Fair Organization’un sermayesinin 1 milyon 200 bine arttırım talebi kabul edildi.
İKİLİ ARASINDA FUAR ATIŞMASI
Bir süre önce ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman’ın, EXPO 2016 alanının fuar projesine dahil edilmesi yönündeki önerisine, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı,“Orası fuar alanı olursa o zaman biz ANFAŞ'a kilidi vururuz. Ondan sonra hayırlı işler Hacı abi deriz, dükkanı kapatırız.”sözleriyle sitem etmişti. ATSO Başkanı Hacı Süleyman’ın, Bıdı’yı ziyareti, ikili arasında buzların erimesi olarak yorumlandı.
İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ
ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman’ın açıklamalarını doğrulayarak, “Hacısüleyman ile görüştük. Kendisine her türlü desteği verebileceğimizi söyledik. ANFAŞ olarak gerek ATSO, gerekse AESOB’la uyum içerisinde çalışıyoruz. Bilindiği üzere, AESOB Başkanı bizim de başkan vekilimiz. Odalarla her türlü işbirliğine hazırız. Amacımız kent ekonomisine, dolayısıyla Antalya esnafına katkı koymaktır. Onların ticaret hacmini geliştirmek istiyoruz. Yapılacak yeni fuarlar buna katkı koyacaktır. ANFAŞ’ın esnaf kaynaşmasını sağlamak, onların ticari faaliyetlerini hareketlendirmek için farklı önerileri de vardır. Örneğin, esnaf ve ticaret erbabı işletmeler arasında barter (para kullanmaksızın ürünlerin değişimiyle (takas) yapılan ticaret) sisteminin faaliyete geçmesi gibi. Bu konu da biz de elimizden gelen gayreti gösteririz. Ayrıca, ATSO meclis üyesi ve ANFAŞ’ın ATSO temsilcisi, aynı zamanda da yönetim kurulu üyemiz Ziya Özden Tezgel ile de fuarlarla ilgili istişare halindeyiz” dedi.