Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Tarihin En Büyük Casus Takas Operasyonu Ankara’da Gerçekleşti

Tarihin En Büyük Casus Takas Operasyonu Ankara’da Gerçekleşti

Ankara’da gerçekleştirilen büyük çaplı casus takas operasyonunda, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus’tan toplam 26 kişi takas edildi. Operasyonun detayları ve önemli isimler açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarihin En Büyük Casus Takas Operasyonu Ankara’da Gerçekleşti
KAYNAK: Haber Merkezi

Ankara’da, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyon, tarihin en büyük casus takaslarından biri olarak kayıtlara geçti. ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus’tan cezaevlerinde bulunan toplam 26 kişi takas edildi.

Operasyon kapsamında, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, ve Rusya'dan toplam yedi uçak Türkiye'ye getirildi. Takas edilen şahıslardan 10’u Rusya’ya, 13’ü Almanya’ya, ve 3’ü ABD’ye nakledildi.

Operasyonda dikkat çeken isimler arasında, Rusya’da cezaevinde bulunan The Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, ABD Deniz Piyadesi Paul Whelan, ve Belarus’ta cezaevinde bulunan Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger yer aldı. Ayrıca, Rus muhalif İlya Yashin ve Almanya’da cezaevinde bulunan FSB subayı Vadim Krasikov gibi önemli figürler de takas edildi.

MİT Koordine Etti

MİT, bu geniş çaplı operasyonu başından sonuna kadar koordine etti. Operasyonun tüm aşamaları, güvenlik önlemleri, lojistik planlamalar ve ihtiyaçlar MİT tarafından yönetildi. Taraf ülkelerle iletişim ve koordinasyon tamamen MİT aracılığıyla sağlandı.

Temmuz 2024'te Türkiye’de yapılan müzakereler sonucunda, taraflar arasında detaylı görüşmeler yapıldı. MİT, müzakerelerin başından itibaren arabuluculuk görevini üstlendi ve takasın her aşamasında aktif rol oynadı.

AK Parti Sözcüsü Çelik Açıklama Yaptı

AK Parti Sözcüsü Çelik: 'MİT Başkanlığımızın güçlü istihbarat diplomasisi sayesinde Ankara'da yedi ülkenin cezaevlerindeki 26 şahsın takası yapılmıştır. MİT Başkanlığımızın başarılı koordinasyonunda gerçekleşen bu sonuç, Türkiye'nin bir kere daha müzakere ve barış odaklı kapasitesini ortaya koymuştur.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Busenaz Sürmeneli Kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Busenaz Sürmeneli Kimdir? Nereli? Kaç yaşında?