Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Şili'deki Venezuelalı Göçmenlerden Maduro'ya Tepki

Şili'deki Venezuelalı Göçmenlerden Maduro'ya Tepki

Venezuela'da düzenlenen başkanlık seçimlerinde Nicolas Maduro'nun zaferi, Şili'deki Venezuelalı göçmenler tarafından protesto edildi. Muhalefet sonuçlara hile karıştığını iddia ederken, Maduro'nun destekçileri demokrasiyi savunduklarını belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şili'deki Venezuelalı Göçmenlerden Maduro'ya Tepki
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Venezuela'da 28 Temmuz'da gerçekleştirilen devlet başkanı seçimlerinde Nicolas Maduro, %51,20 oy alarak üçüncü kez devlet başkanı seçildi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, 29 Temmuz'da muhalefet, Ulusal Seçim Konseyi verilerinin doğru olmadığını ve sonuçlara hile karıştığını öne sürdü.

Maduro'nun zaferine tepki göstermek amacıyla Şili'nin başkenti Santiago'da bir araya gelen Venezuelalı göçmenler, ülkelerindeki genel seçimlerin sonuçlarına yönelik protesto gösterisi düzenledi. Göstericiler, seçimlerin adil olmadığını savundu. Öte yandan, Maduro'nun destekçileri, seçim sonuçlarını demokrasinin bir zaferi olarak nitelendirdi ve halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Yaklaşık Bin 200 Kişi Tutuklandı 

ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü ve diğer savunuculuk grupları, seçim sonrası protestolarda şimdiye kadar 20 kişinin öldüğünü ve hükümetin gösterilerle bağlantılı olarak yaklaşık bin 200 kişiyi tutukladığını açıkladı. Örgütler, barış çağrısında bulundu ve Venezuela'daki gerginliğin azaltılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Imane Khelif kadın mı erkek mi? Testiküler Feminizasyon nedir? Uzmandan açıklama geldi

Imane Khelif kadın mı erkek mi? Testiküler Feminizasyon nedir? Uzmandan açıklama geldi