Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Ordu’da savcı ile restoran sahibi arasında tartışma: 15 gözaltı

Ordu’da savcı ile restoran sahibi arasında tartışma: 15 gözaltı

Ordu'nun Aybastı ilçesinde, Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca ile restoran sahibi arasında çıkan tartışma arbedeye dönüştü.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Olay, Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası’nda bulunan bir ızgara salonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca, ailesiyle birlikte yemek yemek için mekâna gitti. Yoğunluk nedeniyle garsonlar, boş masa olmadığını ve 15-20 dakika içerisinde yer olabileceğini belirtti. Bir süre sonra tekrar mekâna dönen savcı, içeride boş masa olmasına rağmen garsonların 'rezerve' demesi üzerine tartışma çıktı.

Savcının 9 Aylık Bebeği Darbe Aldı

Tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü ve savcı Mücahit Şamil Koca ailesi ile birlikte dışarıya çıkartıldı. Bu sırada savcının 9 aylık oğlu yere düşerek darbe aldı. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, işyeri sahipleri ve çalışanlar dahil 15 kişiyi gözaltına aldı. 12 kişi adliyeye çıkartılmadan serbest bırakılırken, 3 kişinin işlemleri sürüyor.

Ordu’da savcı ile restoran sahibi arasında tartışma: 15 gözaltı

MHP Ünye İlçe Başkanlığı'ndan Açıklama

MHP Ünye İlçe Başkanlığı, olayla ilgili yaptığı açıklamada, 'Savcımız, ailesiyle birlikte menfur bir saldırıya maruz kalmış, çocuğu alnından, eşi ve kayınvalidesi de muhtelif yerlerinden yaralanmıştır. Devletin savcısına kalkan eli Türk milletine kalkmış sayarız ve hesabının hukuk önünde sorulmasını talep ederiz' ifadelerine yer verdi. Ayrıca, olayın sosyal medyada kesilip servis edilen videolarının, savcıyı itibarsızlaştırma amacı taşıdığı belirtildi.

Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığından Açıklama

Konuyla ilgili soruşturmayı yürüten Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 'Bazı sosyal medya hesaplarında ve medya organlarında ’mekanda boş yer olmamasına sinirlenen Cumhuriyet Savcısı mekanın sahibi ve çalışanlarını gözaltına aldırdı’ şeklinde paylaşım ve haberlerin yapıldığı görülmekle, olaya ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Ordu ili Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası mevkiinde 4 Ağustos 2024 tarihinde saat 20.45 sıralarında Ünye Cumhuriyet savcısının ailesi ile birlikte lokantaya gittikleri, lokanta çalışanları tarafından servis süresi olarak her seferinde farklı süre verilmesi üzerine Cumhuriyet Savcısı ile işletme sahibi arasında bu husustan kaynaklı tartışma yaşandığı, tartışma esnasında işletme çalışanlarının Ünye Cumhuriyet Savcısının üzerine yürüdükleri ve yumruk attıkları, saldırı esnasında Cumhuriyet Savcısının kayınvalidesinin ve kucağında bulunan 9 aylık bebeğinin yere düşerek yaralandıkları, olaya ilişkin Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile kamera kayıtları ve tanık beyanlarından olaya karıştıkları tespit edilen 3 şahsın gözaltına alındığı, soruşturma işlemlerinin usul ve yasa çerçevesinde hassasiyetle yürütüldüğü hususu, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur' ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bir sigara grubuna daha zam!

Bir sigara grubuna daha zam!