Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş İtalya Parlamentosunda Özerklik Tartışması Yumruklu Kavgaya Dönüştü

İtalya Parlamentosunda Özerklik Tartışması Yumruklu Kavgaya Dönüştü

İtalya parlamentosunda, Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin hazırladığı, bölgesel yönetimlere daha fazla özerklik tanıyan kanun teklifi görüşülürken olaylar çıktı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İtalya Parlamentosunda Özerklik Tartışması Yumruklu Kavgaya Dönüştü
KAYNAK: İHA

İtalya parlamentosunda, Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin hazırladığı, bölgesel yönetimlere daha fazla özerklik tanıyan kanun teklifi görüşülürken olaylar çıktı. Görüşmeler sırasında Beş Yıldız Hareketi (M5S) milletvekili Leonardo Donno, İtalya bayrağını açarak teklife tepkisini gösterdi.

Yumruklu Saldırı ve Gergin Anlar

Donno'nun bu hareketine iktidar partilerinin milletvekilleri sert tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesiyle birlikte Donno'ya yumruklu saldırıda bulunuldu. Aldığı darbeler sonucu yere düşen Donno, güvenlik görevlilerinin yardımıyla tekerlekli sandalyeye alınarak meclisten çıkarıldı.

Güvenlik Görevlisi de Yaralandı

Kavganın ardından oturuma derhal ara verildi. Olayı yatıştırmaya çalışan bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı bildirildi. Mecliste yaşanan bu gergin anlar, İtalya'nın siyasal atmosferindeki tansiyonun ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji’den yüksek sıcaklık uyarısı!

Meteoroloji’den yüksek sıcaklık uyarısı!