Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş İçişleri Bakanı Yerlikaya: 2 Milyondan Fazla Araç Denetlendi 432 Bin Sürücüye İşlem Yapıldı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 2 Milyondan Fazla Araç Denetlendi 432 Bin Sürücüye İşlem Yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında 2 milyon 411 bin 916 aracın denetlendiğini ve 432 bin 299 sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İçişleri Bakanı Yerlikaya: 2 Milyondan Fazla Araç Denetlendi 432 Bin Sürücüye İşlem Yapıldı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından 29 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen denetim sonuçlarını paylaştı. Bu süreçte 2 milyon 411 bin 916 araç denetlenirken, 432 bin 299 araca ya da sürücüye çeşitli nedenlerle işlem yapıldı.

Yerlikaya'nın açıklamasına göre, denetimlerde mevzuata aykırı olarak çakar lamba kullanan 220 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca denetimlerde hız ihlali, araç muayene eksikliği, emniyet kemeri takmama ve sürücü belgesiz araç kullanma gibi çeşitli ihlaller nedeniyle de binlerce sürücüye ceza kesildi.

Aşırı Hız ve Emniyet Kemeri Uyarısı

Bakan Yerlikaya, trafik kazalarının başlıca nedenlerinden biri olan aşırı hız konusunda uyarılarda bulunarak, 2024'ün ilk 8 ayında ölümlü ya da yaralanmalı kazaların %36’sının hız ihlalleri nedeniyle meydana geldiğini belirtti. Ayrıca şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde emniyet kemeri kullanmamanın kazaların sonuçlarını ağırlaştırdığını vurguladı.

Emniyet Kemeri Kullanımı Hayat Kurtarıyor

Yerlikaya, emniyet kemerinin can kayıplarını %45, ağır yaralanmaları ise %60 oranında azalttığını belirtti. Şehirlerarası otobüslerde sürücü ve yolcuların seyahat süresince kemer takmasının yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken Bakan, “Trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım ve emniyet kemerini her zaman takmayı ihmal etmeyelim” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum Sungurlu'da Trafik Kazası: Polis Memuru ve Eşi Hayatını Kaybetti

Çorum Sungurlu'da Trafik Kazası: Polis Memuru ve Eşi Hayatını Kaybetti