Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Eskişehir’de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 10 Şüpheli Suçüstü Yakalandı

Eskişehir’de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 10 Şüpheli Suçüstü Yakalandı

Eskişehir’in Günyüzü ilçesinde, tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yapan 10 şüpheli, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla suçüstü yakalandı. Ekipler, kazı alanında çeşitli malzemeler ve ekipmanlar ele geçirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eskişehir’de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 10 Şüpheli Suçüstü Yakalandı
KAYNAK: İHA

Eskişehir’in Günyüzü İlçesi'nde, tarihi eser bulmak amacıyla iş makinesiyle kaçak kazı yapan 10 şüpheli, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda suçüstü yakalandı.

Günyüzü İlçesi'nde kaçak kazı yapılacağına dair bilgi alan KOM Şube Müdürlüğü ve Günyüzü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzenledikleri operasyonla 10 şüpheliyi yakaladı. Kazı alanında yapılan incelemelerde çeşitli ekipman ve malzemeler ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında şunlar bulunuyor:

  • 1 adet ekskavatör kepçe
  • 1 adet jeneratör
  • 1 adet dedektör
  • 1 adet el dedektörü
  • 1 adet su arama dedektörü
  • 2 adet metal çubuk
  • 1 adet dürbün
  • Kazıda kullanılan çeşitli malzemeler

Şüpheliler Hakkında Yasal İşlem Yapıldı

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, şüpheliler hakkında ‘Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa Muhalefet’ suçundan soruşturma başlatıldı. Operasyonun ardından gözaltına alınan şüphelilerden 5’i, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Diğer 5 şüpheli ise jandarma ekiplerinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Eskişehir Sulh Ceza Hakimliği, bu 5 kişiyi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya Merkez Bankası politika faizini yükseltti

Rusya Merkez Bankası politika faizini yükseltti