Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Engin-Dilan Polat Çifti Davasında Tüm Sanıklar Tahliye Edildi

Engin-Dilan Polat Çifti Davasında Tüm Sanıklar Tahliye Edildi

Kara para aklama suçlamalarıyla 40'ar yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olan Engin ve Dilan Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Engin Polat ve diğer 3 sanığın tahliyesine karar verdi. Hakkında 40 yıla kadar hapis cezası istenen Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün serbest bırakılmaları, mahkeme salonunda geniş yankı uyandırdı. Bu karar, kamuoyunda büyük bir ilgiyle karşılandı.

Dilan Polat'ın Mahkeme Sonrası Görüntüleri

1 Kasım 2023 tarihinde eşi Engin Polat ve kardeşi Sıla Doğu ile birlikte gözaltına alınan Dilan Polat, 19 Ağustos 2024'te tahliye olmuştu. Mahkeme kararının ardından Dilan Polat, eşi ve kardeşiyle birlikte mahkeme salonundan çıkarken oldukça mutlu bir şekilde görüntülendi. Tahliye kararı, Polat ailesi için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

Operasyonun Detayları

İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen ve 6 ili kapsayan operasyonlarda, Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Dilan Polat, Engin Polat ve Sinem Sıla Doğu'nun da yer aldığı 16 şüpheli tutuklandı. Ayrıca, hakimlik kararıyla 27 şirkete kayyum atanmıştı.

Dilan Polat sevinç çığlıkları attı

Dilan Polat sevinç çığlıkları atarak gözyaşlarına boğuldu. “Şükürler olsun Allah’ım” diyerek sevinçten zıpladı. Kızı Nilda’yı arayan Dilan Polat, 'baban tahliye oldu' dedi. Kardeşi Sıla Doğu'nun ise, “Adalet yerini buldu” dediği duyuldu.

İddianamedeki Suçlamalar

Dilan Polat ve Engin Polat hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay’da otomobil aydınlatma direğine çarptı

Hatay’da otomobil aydınlatma direğine çarptı