Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Çanakkale'de Orman Yangını! Tarihi Yarımada Tehdit Altında

Çanakkale'de Orman Yangını! Tarihi Yarımada Tehdit Altında

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, ziraat alanında başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangın, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı tehdit ediyor. 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı ziyarete kapatıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çanakkale'de Orman Yangını! Tarihi Yarımada Tehdit Altında
KAYNAK: İHA

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyü yakınlarında, bu sabah erken saatlerde başlayan yangın, kısa sürede kontrolden çıkarak ormanlık alana sıçradı. Saat 09.51'de başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek çevredeki ormanlık bölgeyi tehdit etmeye başladı.

A W268195 01

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda tehlike çanları

Yangının, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı tehdit etmesi üzerine, bölgedeki yetkililer acil önlemler aldı. 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı ziyaretçilere kapatıldı. Bu bölgelerin yanı sıra Kabatepe Günü Birlik Alanı, Batık Gemi, Mimoza gibi alanlara da girişler ikinci bir duyuruya kadar durduruldu.

A W268195 02

Ekipler seferber oldu

Yangın ihbarının alınmasının ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hızla bölgeye sevk edildi. Havadan ve karadan müdahalelerle yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediliyor. Orman personeli, itfaiye ekipleri, jandarma TOMA'ları ve yüzlerce gönüllü yangını durdurmak için seferber olmuş durumda.

A W268195 03

Tarihi alanlarda ziyaret yasağı

Yangının devam etmesi nedeniyle, Çanakkale Savaşları'nın izlerini taşıyan ve her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda çeşitli önlemler alındı. 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı başta olmak üzere, Tarihi Alan'ın Kuzey Hattı'na girişler durduruldu. Bölgedeki tarihi değerlerin zarar görmemesi için sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara’da Silahlı Saldırı! Bir Kişi Ağır Yaralandı

Ankara’da Silahlı Saldırı! Bir Kişi Ağır Yaralandı