Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Bahar Candan ve Nihal Candan Davasında Ara Karar Açıklandı

Bahar Candan ve Nihal Candan Davasında Ara Karar Açıklandı

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından yargılanan Alisya Bahar Candan ve Nihal Candan’ın yargılandığı davada ara karar açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bahar Candan ve Nihal Candan Davasında Ara Karar Açıklandı
KAYNAK: İHA

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından yargılanan Alisya Bahar Candan ile Gülnihal Çiçek (Nihal Candan) ve diğer sanıkların yargılanmasına devam edildi. Davada ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Kararın ardından Bahar Candan’ın babasına dönerek, "Ben burada mı kalacağım? Asayım mı ben kendimi ne yapayım?" sözleri mahkeme salonunda büyük bir yankı uyandırdı.

Bahar Candan ve Nihal Candan Davasında Ara Karar Açıklandı

Sanık savunmaları devam etti

Davanın bir diğer sanığı Hacı İsrafil Sağlam savunmasında, telefonundaki dosyaların soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiğini öne sürdü. Sağlam, "Bana TMSF’den alınmış araçların satıldığı söylendi. Ancak ben hiçbir zaman aracı aldım veya sattım demedim," diyerek kendini savundu. Ayrıca, Bahar ve Nihal Candan’ın hesaplarına para gönderildiğini duyduğunu, ancak bu paranın neden gönderildiğine dair bir bilgisinin olmadığını ifade etti.

İddianamede yer alan suçlamalar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bahar ve Nihal Candan’ın yanı sıra 21 sanık bulunuyor. İddianamede, Candan kardeşlerin suç örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olduğu ve dolandırıcılık faaliyetlerinde etkin rol oynadığı belirtiliyor. Suç örgütünün lideri Onur Apaydın'ın, Bahar Candan üzerinden bankacılık işlemleri gerçekleştirdiği ve suç gelirlerini akladığı iddia ediliyor. Örgüt üyeleri ise “sazan sarmalı” yöntemiyle vatandaşları dolandırmakla suçlanıyor.

Suç örgütü içindeki roller

İddianamede, örgüt içerisinde Nihal Candan’ın, lider Onur Apaydın'ın sevgilisi olarak üst düzey toplantılara katıldığı ve bu toplantılarda araba alım satım işleri konuşulduğu ifade ediliyor. Ayrıca, sanık Hacı İsrafil Sağlam, "Toplantılarda Nihal Candan’ı iki kez gördüm. Örgütün üst kademesinde saygı duyulan biriydi," diyerek durumu mahkemede dile getirdi.

Bahar ve Nihal Candan için istenen cezalar

Bahar Candan için 'suç örgütüne üye olmak' ve 'dolandırıcılık' suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Nihal Candan ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Davanın diğer sanıkları için de farklı hapis cezaları isteniyor. Mahkeme, sanık savunmalarının alınmasına devam etmek üzere duruşmayı 13 Eylül’e erteledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
GPS ile tespit edilen kiralık araç uçuruma devrildi! Sürücü hayatını kaybetti

GPS ile tespit edilen kiralık araç uçuruma devrildi! Sürücü hayatını kaybetti