Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Antalya'nın evsiz manzarası! Sokaklarda yaşıyorlar

Antalya'nın evsiz manzarası! Sokaklarda yaşıyorlar

Antalya’nın birçok noktasında görülen evsiz vatandaşların sayısında yaz ayının gelmesiyle beraber artış gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'nın evsiz manzarası! Sokaklarda yaşıyorlar
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ

Her mevsiminde yüksek oranda ziyaretçi alan Antalya’da turizm rekoru yaz aylarında kırılıyor. Yaz aylarının gelmesiyle beraber yoğun bir nüfus artışının yaşandığı Antalya’da birçok noktada evsiz vatandaşlar görülmeye başladı. Merdiven altlarında, sahillerde, otogar etrafında ve yeşil alanlarda sayılarında artış görünen evsiz vatandaşlar, çöplerini etrafa atarak çevre ve görüntü kirliliğine sebep oldu.

Sokakta Yaşayan Evsiz .Jpeg 3

VATANDAŞ İSYANDA

Antalya’nın birçok noktasında görülen evsiz vatandaşlar, halkın tepkisine yol açtı. Uyudukları yerlerde etrafı kirleterek barınmaya çalışan evsizlerin sayısı günden güne arttı. Özellikle akşam saatlerinde mesken olarak belirledikleri bölgelerde ikamet eden evsizlerden dolayı gece parklarda ve sahillerde rahat edemeyen vatandaşlar yetkililerden bu durumun önüne geçmesini istedi.

Sokakta Yaşayan Evsiz .Jpeg 2

 KABİNDE UYUYORLAR

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde hem sahillerde hem de soyunma kabinlerinde evsiz vatandaşların olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı temizlik görevlisi ¨Sabah mesaisinde soyunma kabinlerinde madde kullandıktan sonra uyuyan evsizler denk geliyoruz. Kabinde uyudukları yetmiyormuş gibi tuvaletlerini de kabin içine yapıyorlar. Sahil kenarında havanın tadını çıkarmak için uyuyanların yanı sıra evsizler de uyumak için sahile geliyor. Banklarda, yeşil alanda ya da kumsalda uyuyan evsizlerin zararı atıklarını çevreye atması. Bunun önüne geçilmeli¨ dedi.

¨YARDIM ELİ UZATIRIZ¨

İnsan Hakları Derneği (İHD) Antalya Şube Eş Başkanı Ebedin Altınkaynak sokakta yaşayan vatandaşlar yönelik yaptığı açıklamada, ¨Sokakta yaşayıp da yardım eline ulaşmak isteyen vatandaşların ihbarlarını kabul etmek, neden bu durumda olduklarını saptamak ve ihtiyaçları tespit etmek isteriz. Bu durumda bize ulaşacak evsizlere yardım eli uzatabiliriz¨ şeklinde sözler sarf etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Edirne'de Kırkpınar Güreşçileri 40 derece sıcaklığa azimle çalışıyor

Edirne'de Kırkpınar Güreşçileri 40 derece sıcaklığa azimle çalışıyor