Antalya İş İnsanları Derneği (ANTİAD) Başkanı Bilal Köleoğlu, Lara’daki bir restoranda gazetecilerle bir araya geldi. Görev süresinin 2. yılını geride bıraktıklarına değinen Köleoğlu, derneğin 2012 yılında kurulduğunu ve 130 üyesi olduğunu kaydetti. Köleoğlu, ANTİAD, üyelerinin yaklaşık 15 binin üzerinde istihdama katkı sağladığını belirtti.
Antalya ekonomisine katkı verme gayreti içinde olduklarının altını çizen Köleoğlu, "Antalya’da fuarcılığı önemsiyoruz ve daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tarımsal üretimde üyelerimiz ciddi sorunlar yaşıyor. Gıda dağıtımının yanında, müteahhitlerin özellikle Altıntaş bölgesinde ciddi alt yapı sorunları var. Bir çok alanda üyelerimizin sorunlarını gündeme getirdik. Sağlık alanında yapılan yatırımlar kış döneminde üyelerimizin turizmine olumsu yansıdı" diye konuştu.
Köleoğlu, deprem bölgesine konteyner yardımının yanında bu yılda Ramazan ayı içinde iftar yemeği ve gıda yardımı noktasında desteklerine devam edeceklerini bildirdi.
"Esnaf Pastadan Dilim Alamıyor"
Antalya’da Anadolu’ya bağlanma ve Alanya’ya ulaşım noktasındaki yatırımların hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Köleoğlu, "Biz kendimiz şuradan Alanya’ya gidemiyoruz. Gelen turistten kent merkezi faydalanamıyor. Pastadan hiçbir dilim alamıyor. Sadece deniz kum güneşi satıyoruz. Şehrin cazibesini arttırmalıyız. Uluslararası etkinlikler düzenlemeliyiz. Merkeze gelmesi için bir sebep olması gerekir. Kaleiçi gibi bir yer var elimizde. Yurt dışına gittiğimiz zaman biz tarihi yerleri geziyoruz. Kundu raylı sistem projesini önemsiyoruz. Turistin şehre ulaşımını kolaylaştırmalıyız. Şehrimizin tanıtım eksikliği var. Yıllardır turist şehir merkezine gelmiyor. Merkezdeki otellerle biz esnaf olarak güzel işler yapardık. Şehrin içinde bir kalkınma olurdu. Bırakın kazanmayı bir çok işyerimiz ayakta zor duruyor." dedi.
"EXPO Atıl Kaldı"
Expo 2016’nın durumu hakkında da konuşan Köleoğlu, "EXPO 9 yıldır atıl durumda. Buranın cazibe merkezi olması gerekir. Orayı iyi değerlendiremedik. Yıllardır turist şehir merkezine gelmiyor. Turizme fayda sağlamak ise daha büyük bir eğlence parkı olabilir. Anadolu’dan da yerli turist almamaya başladı. Eskiden çok yerli turist alırdık. Anadolu’yu buraya getirmek için tematik bir park yapılabilir. Tarım noktasında bir uluslararası üniversite yerleşkesi yapılabilir. Buranın birilerine yok pahasına verilmemesi gerekir. Şehre katkı sağlayacak iyi bir yapı olması gerekir” ifadelerine yer verdi.
2025 yılının çetin geçeceğini dile getiren Köleoğlu, 2016’da daha olumlu gelişmelerin olması gerektiğini belirti.
Antalya'nın Sorunları
Turizm ve tarımın Antalya’da ciddi katkı sağladığının altını çizen Köleoğlu, "Finansmana erişim noktasında sorunumuz var. Yılın ikinci yarısında düzelme olacak, deniliyor. Ciddi faiz oranlarıyla karşı karşıyayız. Gayrimenkul alanı ciddi sorun yaşıyor, satışlar düşük. Faizler düşerse en azından mali gücü olanlar sektöre yatırım yapacaktır" dedi.
Yeni Projeler
AGC Başkanı İdris Taş ise basın sohbetlerinin aralıksız devam edeceğini belirterek, "Bunun yanında yeni bir çalışma başlatıyoruz. Yöresel değerlere sahip çıkmak adına ilçe gezilerine başlıyoruz. İlk olarak Manavgat’a giderek orada tahin üzerine incelemeler yapacağız. İkinci gezimiz Korkuteli’ye düzenlenecek ve mantarın son durumu hakkında bilgiler alacağız” diye konuştu.