Hem yerli hem de yabancı turistlerin gözde destinasyonu olan Antalya, damak zevkine düşkün kişileri de çeşitli lezzetlerle karşılıyor. Zengin mutfağı ve lezzetli çorbacılarıyla da dikkat çeken Antalya'nın en iyi çorbacıları listesi. Ayrıca dışarıda çorba içmek yerine evde kalmayı tercih edenlere evde kolayca yapabileceğiniz çorba tarifleri burada...

Antalya Büyükşehir'den ALKÜ Öğrencilerine Çorba İkramı Antalya Büyükşehir'den ALKÜ Öğrencilerine Çorba İkramı

Antalya'nın En İyi Çorbacıları

İnternette yapılan değerlendirmelere göre Antalya'daki en iyi çorbacılar şöyle sıralanıyor:

  • Fatma Sultan Türk Mutfağı
  • Paçacı Şemsi
  • Lara Çorbacısı
  • Little Vietnam Terracity
  • Zest Raw Vegan Culinary Cafe
  • Sandro Pizza & Burger
  • Kuşhane Tencere Yemekleri
  • Fikr-et Dede Lara
  • Çorbacı Adnan Usta
  • Çömlekçi Restaurant

Antalya'nın En İyi Çorbacıları! İştah Açan Liste  2

Evde Denenebilecek Çorba Tarifleri

Dışarıda çorba içmek yerine ev yapımı denemek isteyenlere de şu çorba tariflerini öneriyoruz:

1. Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı su
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Antalya'nın En İyi Çorbacıları! İştah Açan Liste  3

Yapılışı:

Soğanı ve havucu doğrayıp sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın, ardından mercimek ve suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Blenderdan geçirip baharatları ekleyin. Sıcak servis edin.

2. Tavuk Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Tereyağı ve unu kavurup sütü ekleyin, karıştırarak kıvam alınca tavuk suyunu ekleyin. Didiklenen tavukları ekleyip baharatlarla tatlandırın.

Antalya'nın En İyi Çorbacıları! İştah Açan Liste  4

3. İşkembe Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gr temizlenmiş işkembe
  • 1 litre su
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz, kırmızı biber

Yapılışı:

İşkembeyi iyice yıkayıp 1 litre su ile haşlayın. Haşlanan işkembeyi doğrayın ve yeniden kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada tereyağı ve unu kavurun, çorbaya ekleyin. Sarımsak, sirke ve baharatları ilave edip sıcak servis edin.

Yılbaşında Alkol Aldıktan Sonra Baş Ağrısına Ne İyi Gelir? Yılbaşında Alkol Aldıktan Sonra Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kaynak: Haber Merkezi