Antalya’nın bugüne kadar tescillenen lezzetleri, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün hazırladığı proje ile turizme kazandırılıyor. Hem üreticiye hem turizmcilere katkı sağlayacak proje kapsamında Antalya lezzetleri otellerin restoranlarında servis edilecek. Projeye destek olan otellerle protokoller imzalandı.
Her yıl 650 bin yatak kapasitesiyle milyonlarca yerli yabancı turisti ağırlayan Antalya'da ziyaretçilerin çoğu 5 yıldızlı tesislerde konakladıktan sonra geri dönüyor. Turistin tesislerden çıkıp kentte alışveriş yapmaması, restoranlara gitmemesi yıllardır eleştirilirken ziyaretçilerin en azından Antalya'nın coğrafi işaretli ürünlerini tatması adına Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bir proje geliştirdi.
Antalya Lezzetleri İçin Ayrı Stant Kurulacak
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Irmak tarafından geliştirilen proje ile Antalya’nın tescilli ürünlerinin turizm sektöründe tanıtımı ve çiftçilere destek olunması hedeflendi. Irmak’ın görüştüğü Rixos Downtown Genel Müdürü Efgan Duran projeye destek verdi. Otelde gerçekleştirilen geniş çaplı toplantıda yol haritası oluşturuldu. Otelin restoranında Antalya’ya özgü tescilli ürünler için ayrı bir stant kurulacağı ve ürünlerden yapılan yiyeceklerin turistlere sunulacağı belirtildi.
Proje İçin Diğer Otellerle de Görüşülecek
İbrahim Irmak, kentteki diğer otellerin de projeye destek vermesi, çiftçilere katkı sunması için görüşmeleri sürdüreceklerini kaydetti. Çok sayıda alt proje ve etkinlik gerçekleşeceğini söyledi. Çiftçilere hizmet etmeyi amaçladıklarını kaydeden Irmak şunları söyledi:
"Tarımı sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. İşbirliği ile birlikte güzel işler başaracağız. Daha önceden Finike portakalı ve keçiboynuzuyla ilgili çalışmalar yaptık. Birçok farklı grupla çalışmalarımız da devam edecek. Bizimle çalışmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlara kapımız açık."
Genel Müdür Efgan Duran ise, "Sürdürebilirliği bu şekilde görüyoruz. Öncelikle kendimize, çiftçimize katkı sağlamak. Coğrafi işaretli ürünleri yerinde tanıyarak, sonrasında özellikle kahvaltımızda ‘Beydağları kahvaltısı’ dedik, adını da bu şekilde düşündük. Bir kahvaltı köşesi oluşturacağız. Akşam yemeğinde de tarifleri yerinde alarak büfemizde uygulama gibi bir çalışmamız olacak" dedi.
Antalya’nın Hangi Ürünleri Menülerde Yer Alacak?
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü projesi kapsamında; Antalya piyazı, Antalya kabak tatlısı, Antalya serpme böreği, Antalya turunç kabuğu reçeli, Antalya bergamot kabuğu reçeli ile Alanya avokadosu, Korkuteli karyağdı armudu, Manavgat susamı, tavşan yüreği zeytini, Alanya muzu kullanılacak.