Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası FoodFest Antalya Gastronomi Festivali, şehrin mutfak kültürünü uluslararası arenada tanıtmak amacıyla Karaalioğlu Parkı'nda başladı. Festivalin açılışı, bölge halkının büyük ilgisiyle gerçekleşti ve açılışta önemli isimler yer aldı.

Açılış Töreninde Protokol Üyeleri

Festivalin açılışına Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Sert, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, ANSİAD Başkanı Ercan Özbek ve birçok davetli katıldı. Törende yapılan konuşmalar, Antalya’nın mutfak kültürünün önemi üzerinde durdu.

Antalya’nın ‘yenidoğan çetesi’ çökertiliyor!  Balıkçı Barınağı’nda para kazanmak için göstermelik ‘mavi kart’ uygulaması Antalya’nın ‘yenidoğan çetesi’ çökertiliyor!  Balıkçı Barınağı’nda para kazanmak için göstermelik ‘mavi kart’ uygulaması

Gastronominin Başkenti Olmalıyız

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Sert, Antalya’nın örtü altı tarımda ülke üretiminin yarısını karşıladığını belirterek, "Antalya’mız yerel mahsulleri, eşsiz lezzetleri, zengin gastronomisi ve tescil edilmiş 18 coğrafi işaretli ürünleri ile turizm, tarım ve ekonomimiz için büyük bir değer yaratmaktadır. Antalya’nın mutfağını desteklemek, sadece bu kenti değil, tüm ülkemizi güçlendirmektir. Antalya, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gastronomi başkenti olmaya aday olan kadim bir şehirdir," dedi.

Türkiye’nin Misafir Odası Antalya

Antalya Valisi Hulusi Şahin ise Türk kültüründeki misafirperverliğe dikkat çekerek, “Bizler en güzel odamızı misafirlerimize ayıran bir milletiz. Türkiye’nin misafir odası Antalya’dır. Dünyanın en zengin mutfaklarından biri Türk mutfağıdır. Türkiye’nin misafir odasında Türkiye’nin sofrasını Antalya’da kuruyoruz. Bu festival, elzem olan bir festivaldir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e böyle bir gastronomi festivalini gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum. Gastronomi turizm önemli bir unsurudur. Bu festival umarım çok uzun yıllar sürer,” şeklinde konuştu.

Tropikal Meyvelerle Açılış

Açılış töreninde protokol üyeleri, avokado, ejder meyvesi, longan, muz, lime limon, yıldız meyvesi, pasiflora çarkıfelek, ananas, guava, mango ve papaya gibi tropikal meyvelerden oluşan sepetleri açarak festivalin ilk adımını attı. Açılışın ardından, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve diğer protokol üyeleri, festival alanında kurulan yerel lezzet stantlarını ziyaret etti, esnafa başarılar diledi ve vatandaşlarla sohbet etti.

Panel ve Söyleşiler

Festivalin ilk gününde “Global ve Yerel Pazarlarda Antalya Gastronomisi ve Turizm Tanıtımı İçin Sürdürülebilir Politikalar” başlıklı bir panel düzenlendi. Ayrıca, beslenme uzmanı Dilara Koçak'ın katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi. Festivalde açılan stantlarda Antalya mutfağı, ziyaretçilere tanıtıldı ve yerel lezzetler sergilendi.

Kaynak: Antalya Büyükşehir Belediyesi / Bülten