Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) üyesi ve Smart Kitchen’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Nazım Yüzbaş, taze ve donuk yemeklerin sektöre girmesiyle birlikte Antalya ve ülkemizin nüfusça yoğun bölgelerindeki restoran ve kafe mutfaklarındaki personel sıkıntısının, maliyet artışlarının ve kalite standartlarını koruma mücadelesinin son bulduğunu açıkladı.

Yüzbaş, Antalya’daki yüzlerce işletmecinin en büyük derdinin kaliteli ve standart yemekleri uygun maliyetle hazırlayabilmek olduğunu belirtti. "Biz, ileri teknoloji üretim sürecimiz ve uzman ekibimizle tam da bunu sağlamak için yola çıktık. Turizm sektörü, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında şehirdeki tecrübeli iş gücünü adeta vakum gibi çekerek hizmet sektöründe boşluklar yaratıyordu. Biz de, gıda servisi yapan tüm işletme tipleri için taze ve donuk yemekleri piyasaya sürdük. Bu şekilde işletmeler için hem maliyetler azaldı hem mutfakta verimlilik arttı hem de hazır yemek tedarikinde mükemmel lezzetler yakalandı” diyerek, sundukları çözümleri vurguladı.

Antalya'da Gastronomiye Yeni Bir Soluk

Konyaaltı'nda Göçük! Boğazına Kadar Gömülen İşçi Kurtarıldı Konyaaltı'nda Göçük! Boğazına Kadar Gömülen İşçi Kurtarıldı

Gastronomiye Yeni Bir Soluk Getiriyorlar

Nazım Yüzbaş, şirketlerinin geleneksel lezzetleri, yenilikçi gıda teknolojileriyle birleştiren markalarının yemek hazırlama sürecini basitleştirdiğini, maliyetleri düşürdüğünü ve işletmelerin karşılaştığı personel açığını neredeyse sıfıra indirdiğini belirtti. "Başarısını 15 yılı aşkın sektörel bilgi birikimiyle kurdukları yeni nesil üretim tesisi ve özel hazırlanmış reçetelerine borçlu olan şirketimiz, müşterilerine her daim aynı kalitede ve taptaze yemekler sunabiliyor. Kurucu ekibin vurguladığı en önemli nokta; hijyen, lezzet ve seri üretimin aynı cümlede yer alması. Artık aynı standartta, aynı lezzette yemek üretmek için devasa mutfak kadrolarına ya da uzun süren eğitimlere ihtiyacınız yok. Hedefimiz, Antalya’dan başlayarak tüm Türkiye’de gastronomi dünyasına yeni bir soluk kazandırmak" diyerek, şirketin vizyonunu ve hedeflerini açıkladı.

Personel Sıkıntısı Ortadan Kalktı

Yüzbaş, gıda servisi sağladıkları işletmelerin hijyen ve lezzet açısından memnuniyetlerini dile getirdiğini belirtti. “Antalya piyasasında birçok işletmeyle çalışıyoruz. Hizmetimizden yararlanan kafe ve restoran sahipleri, bizleri arayarak memnuniyetlerini dile getirdi. Birçoğu, önceden mutfaklarında ki yoğunluğa yetişemediklerini ve sürekli personel sorunu yaşadıklarını dile getirdi. Şimdi ise bizim sunduğumuz menülerle hem hızlarının hem de müşteri memnuniyetlerinin ciddi anlamda arttığını ayrıca sürekli mutfak personeli arayışlarının büyük oranda son bulduğunu da dile getirdiler. Açıkçası, mutfak personelinin eğitimine uzun mesailer ayıran birçok işletme için ürünlerimiz, tam anlamıyla ‘kurtarıcı’ bir çözüm oldu.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi