Antalya’da yaşayan iki engelli genç, hayallerini gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e mesaj atan Mustafa Kart ve Sırrı Can Sümer, otobüsle şehri gezme isteğini iletti. Başkan Böcek, bu talebi geri çevirmedi ve iki genç için unutulmaz bir şehir turu düzenledi.
Otobüsle Antalya Turu Gerçekleşti
Aksu ilçesinde yaşayan Mustafa Kart ve Sırrı Can Sümer, seyahat etmeyi çok sevmesine rağmen engelleri ve araçlarının olmaması nedeniyle fazla gezemiyordu. Büyükşehir Belediyesi’ne mesaj gönderen gençler, şehir turu yapma isteklerini dile getirdi. Başkan Böcek, gençlerin bu isteğini yerine getirerek Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir otobüs tahsis etti ve gençler Antalya’nın en sevilen noktalarını gezdi.
Masadağı ve Kepez Seyir Terası’nda Manzara Keyfi
Başkan Böcek’in özel misafiri olarak şehir turuna çıkan Mustafa Kart ve Sırrı Can Sümer, Masadağı ve Kepez Seyir Terası’na giderek Antalya manzarasının keyfini çıkardı. Otobüsle şehirde gezerken mutlulukları gözlerinden okunan gençler, unutulmaz anlar yaşadı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Şengül, iki gence minyatür otobüs hediye etti.
Sürpriz Doğum Günü Kutlaması
Gençler için düzenlenen şehir turu, doğum günü kutlamasıyla taçlandı. Başkan Muhittin Böcek, Mustafa Kart ve Sırrı Can Sümer’e doğum günü pastası göndererek sürpriz yaptı. Barbaros Çay Bahçesi’nde kutlanan doğum günü, gençler için unutulmaz anlara sahne oldu. Gençlerin tramvaya binme isteği de yerine getirildi ve Antalya turu tramvay yolculuğuyla devam etti.
Ailelerden Başkan Böcek’e Teşekkür
Mustafa Kart’ın annesi Perihan Kart, oğlunun otobüse binmeyi çok sevdiğini belirterek, “Mustafa’nın dayısının oğlunun çektiği bir video, Başkan Muhittin Böcek’e ulaştırılmış. Sonrasında Büyükşehir Belediyesi bizimle iletişime geçti ve oğlum için çok özel bir gün düzenlendi. Mustafa engelli olduğu için kendi başına gezemiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu duyarlılığı bizi çok mutlu etti. Muhittin Başkan’a teşekkür ederiz.” dedi.
Sırrı Can Sümer’in annesi Ayşe Sümer ise “Bugün sadece çocuklarımıza özel bir otobüsle şehri gezdik. Böyle değerli hissettirilmek çok güzel bir duygu. Çocuklarımız yolculuğu çok seviyor ve bu istekleri yerine getirildi. Başkan Böcek’e bu düşünceli davranışından dolayı teşekkür ederiz. Bugün bizden mutlusu yok.” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediyesi’nden Engellilere Ulaşım Kolaylığı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin toplu taşıma araçlarını daha rahat kullanabilmesi için çeşitli imkanlar sunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin halk otobüslerinde, engelli bireyler ve engelli yakınları için ücretsiz biniş hakkı bulunuyor. Başkan Muhittin Böcek, engelli vatandaşların sosyal hayatın içinde daha fazla yer almasını sağlamak için desteklerini sürdüreceğini belirtti.