23 Haziran 2013 tarihinde temeli atılan yaklaşık 2.5 yılda tamamlanan Antalya Stadyumu’nda yıllar içinde bazı noktalarında deformeler yaşanmaya başladı. Alt katlardaki özellikle basın toplantı odasına giden koridorda ve genel koridorun üst kısmındaki havalandırma ünitelerinin kartonpiyerlerinin döküldüğü, suların aktığı, duvar diplerinin sıvasının kalktığı görüldü. Antalyaspor’un iç saha maçlarına da ev sahipliği yapan stadyumun bu durumu tepkileri de beraberinde getirdi. Sıvası kalkan kolonlardaki koruyucu demirler görünürken, elektrik prizlerinin kenarlarında dökülmeler dikkat çekti.

Trabzonspor Alanyaspor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda? Muhtemel 11'ler Trabzonspor Alanyaspor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda? Muhtemel 11'ler

Antalya Stadyumu’nda Şok Görüntüler! Tel Tel Dökülüyor

Ayrıca bazı tribünlerde kuruyemiş kirliliğinin olduğu görüldü.

Antalya Stadyumu’nda Şok Görüntüler! Tel Tel Dökülüyor

Stadyum Ne Zaman Yapıldı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ortaklığında, 26 Ekim 2015 tarihinde tamamlanan Antalya Stadyumu’nun 33 bin 32 kişilik kapasitesi bulunuyor. Proje maliyeti 103 milyon lira olan stadyum, 200 bin metrekareden daha geniş bir alana inşa edildi. Çatısına inşa edilen 11.000 m²lik güneş panelleri sayesinde günde ortalama 7.200 kilowatt saat enerji üretebilen stadyum, 16 Eylül 2015 tarihinden bu yana kendi elektriğini üretiyor ve şehir şebekesine elektrik sağlıyor. 

Türkiye'nin tam dairesel olarak yapılan tek stadı olan Antalya Stadyumu’nun tüm tribünlerinin üzeri 16 bin metrekarelik çatı ile kapalı durumda bulunuyor. 
2022-2023 sezonu itibarıyla stadyumun isim hakkı 5 yıllık imzalanan sözleşmeyle Corendon Airlines Park Antalya oldu.

Muhabir: İsa AKAR