Mantı çorbası da denen Kulak çorbası, Antalya'nın yöresel mutfağının özgün tatlarından biri olarak, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu çorba, geleneksel mantı hamuru ve etle hazırlanan iç harcıyla sofralarınıza zengin bir tat getiriyor. İşte, Kulak Çorbası'nın tarifi ve püf noktaları:

Kulak Çorbası Tarifi (8 Kişilik)

Kulak Çorbası Malzemeleri 

Mantı Hamuru Malzemeleri

750 g un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

Mantı İçi Malzemeleri

300 g kıyma
1 yemek kaşığı fesleğen (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı tuz

Bordo Pasaport nedir? Bordo Pasaport ücreti ne kadar? Bordo Pasaport nedir? Bordo Pasaport ücreti ne kadar?

Diğer Malzemeler

1 kg kuzu veya oğlak kol (kemikli parça et)
2 su bardağı nohut
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı acı pul biber
1 yemek kaşığı nane veya fesleğen
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz

Kulak Çorbası Nasıl Yapılır?

Ön Hazırlık

Nohutları Hazırlama: Nohutları akşamdan sabaha, tuzlu bol su içinde bırakın. Hızlıca şişmelerini istiyorsanız, tuzlu kaynar suda 5 dakika haşlayıp, haşlama suyunda 1 saat bekletin.
Et ve Nohutları Pişirme: Şişmiş nohutları ve eti tencereye koyun. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamadan önce su yüzeyindeki köpükleri alın. Tuzu ve salçayı ekleyin. Su seviyesi düştüğünde sıcak su takviyesi yaparak, su seviyesini sabit tutun.

Mantı Hazırlama

Hamuru Yoğurma: Unu eleyip ortasında havuz açın. İçine tuzu ve çırpılmış yumurtaları koyun. Azar azar su ilave ederek sert bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
Mantı İçini Hazırlama: Kıyma, karabiber, kırmızı biber, tuz ve fesleğeni yoğurarak mantı içi hazırlayın.
Mantıları Şekillendirme: Dinlenmiş hamuru 3-4 bezeye ayırın. Bir bezeyi unlu zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın ve karelere kesin. Karelerin ortasına nohut büyüklüğünde iç koyun, üçgen şeklinde katlayın ve uçlarını yapıştırın. Hazırladığınız mantıları unlayıp tepsiye koyun. Diğer bezelerle de aynı işlemleri yapın.

Çorbayı Hazırlama

Mantıları Ekleme: Tenceredeki etler ve nohutlar piştiğinde, sarımsak, limon suyu, 1 kaşık kırmızı pul biber ve nane veya fesleğeni ezip çorbaya ekleyin. Karıştırın ve 1 kaşık tereyağı ile mantıları ekleyin.

Servis: Mantılar şişip piştikten sonra, kalan 2-3 kaşık tereyağını 1 kaşık kırmızı pul biber ile kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Çorbayı servis kabına aktarıp sıcak olarak sofraya sunun.


 

Kaynak: Haber Merkezi