Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Genel Antalya holuşka nasıl yapılır? Holuşka tarifi

Antalya holuşka nasıl yapılır? Holuşka tarifi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya holuşka nasıl yapılır? Holuşka tarifi
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya'nın kuzeydoğusundaki Akseki, İbradı ve çevresinde yaygın olarak tüketilen Holuşka, peynirli iç harcı ile öne çıkan geleneksel bir yemektir. Ramazan aylarında özellikle tercih edilen bu lezzet, uzun süre tok tutmasıyla bilinir.

Antalya Holuşka Tarifi (6 Kişilik)

Holuşka Malzemeleri 

Hamur Malzemeleri

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su (hamurun kıvamına göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemeleri

  • 250 gr keçi peyniri / çökelek / lor
  • Kıyılmış maydanoz (isteğe göre, arzu edilen miktarda)

Sos Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Holuşka Nasıl Yapılır?

Hamurun Hazırlanışı

Holuşka'nın hamuru, un, tuz ve sudan oluşur. Bazı tariflerde hamura yumurta da eklenebilir. Sert kıvamda hazırlanan hamur, elde veya ekmek tahtası üzerinde merdane ile açılır.

İç Harcın Hazırlanışı

İç harcı, yöreye özgü keçi peyniri veya çökelekten yapılır. Daire şeklinde kesilen hamur parçalarının içine bu harç konur. Hamur, yarım ay şeklinde kapatılır.

Pişirme ve Soslama

Hazırlanan hamurlar, bir tencerede kaynatılan suda haşlanır. Üzerine, tavada kızdırılmış tereyağı ve kırmızı toz biberden yapılan sos dökülerek servis edilir.

Holuşka Ne Zaman Yapılır?

Holuşka, Antalya yöresinde doyurucu olması ve uzun süre tok tuttuğuna inanılması nedeniyle Ramazan ayında özel bir yere sahiptir. Bu özellikleriyle, Ramazan sofralarının vazgeçilmez bir geleneği haline gelmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marvel’ın X-Men Serüveni Yeniden Başlıyor

Marvel’ın X-Men Serüveni Yeniden Başlıyor