Çıralı olarak bilinen Kemer’in Ulupınar Mahallesi’nde ki mülkiyet sorunuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Geçmişte 2-B statüsünden düşürülen ve bölge halkının ekolojik turizm ile geçindiği Çıralı’da Antalya Orman İşletme Müdürlüğü’nün ilgili kurumlar ile birlikte yıkıma geleceği öğrenilmişti. Bu gelişmenin ardından yıkım ertelenmişti. Ankara’ya ilgili bakanlıklar ile görüşmeye gideceklerini belirten Ulupınar Mahallesi Muhtarı Salih Sarıca ve ekibi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüştü.  Görüşmede, Çıralı’da bölge halkının sürdürdüğü ekolojik turizm faaliyetlerinin devam etmesi için hem bakandan hem de Antalya milletvekillerinden destek aldıklarını Akdeniz Gerçek’e açıklayan Ulupınar Mahalle Muhtarı Salih Sarıca, yıkımın durduğunu ve çözüm çalışmalarına başlandığını belirtti.

Antalya Çıralı'da Mülkiyet Sorununun Çözümü İçin Adım

Serik Belediyesi'nden Yeni Kamu Hizmeti! Açılış Gerçekleşti Serik Belediyesi'nden Yeni Kamu Hizmeti! Açılış Gerçekleşti

“YIKIM DURDU ÇÖZÜM ÜRETİLECEK”

Muhtar Salih Sarıca Akdeniz Gerçek’e yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanımız ile görüştük. Bakanımız bize mahkeme kararları olduğunu söyledi. Çıralı’nın çok güzel bir yer olduğunu söyledi ve yıkımın durdurulduğunu belirtti. Bu alanı çözmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşeceklerini söylediler. Şu an yıkım durdu ve çözüm sürecine geçtik. Mustafa Köse, Atay Uslu, Kemal Çelik ve Ethem Taş vekillerimizle de görüştük. Vekillerimizde yıkılmama taraftarı ve çözüm odaklılar.  Ekolojik turizmin devam etmesi ile ilgili çalışacaklarını belirttiler. Ulupınar mahallesi adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Antalya Çıralı'da Mülkiyet Sorununun Çözümü İçin Adım

ÇIRALI HALKI DESTEK BEKLİYOR

Ulupınar Mahallesi Çıralı mevkiinde ilk orman kadastro çalışması 3116 sayılı yasaya göre 1948 yılında kesinleşmişti. 1990 yılında ise alan 2-B arazisi olarak tanınmıştı. Köylülerin kendi aralarındaki anlaşmazlıkları sebebiyle dava yoluna gidilmiş ve dava sürecinde 2-B olarak ilan edilen alan dava sonucunda 2-B statüsünden düşürülmüştü. 1990 yılından itibaren 15 yıl boyunca 2-B olarak kullanılmasına müsaade edilen alanların yıkılmayarak tekrar bölge halkına iade edilmesiyle mağduriyetin giderilmesi istendi. 600 dönümlük deniz kıyısında büyük bir alanı kapsayan ve ekolojik turizm ile hayatını idame ettiren bölge halkı, çözülmeyen mülkiyet sorunu sebebiyle toprağını bırakmak istemiyor. Zamanında golf sahası ve 3 adet otel inşaatı girişimi ile karşı karşıya kalan halk mücadelelerini kazanmış ve alanın doğal dengesini korumuştu. Turizm Geliştirme Bölgesi olan alan için Çıralı halkı toprağında üretmeye devam etmek adına destek bekliyor.

Muhabir: Arda KIR