Birleşik Kamu-İş Antalya İl Başkanı Sadık Acar, 2025 Ocak ayı TÜİK enflasyon verileri üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Yıllardır sürdürülen baskılama politikalarına rağmen enflasyon gerçeği artık saklanamaz hale geldi” diyen Acar, açıklanan enflasyon rakamlarının, halkın yaşadığı ekonomik zorlukları yansıtmaktan uzak olduğunu belirtti.
TÜİK Rakamları Gizlemekte Zorlanıyor
TÜİK’in açıkladığı aylık yüzde 5,03, yıllık yüzde 42,12 enflasyon oranlarının dahi gerçek ekonomik durumu tam olarak yansıtmadığını vurgulayan Acar, ekonomistlerin yüzde 41,11 beklentisine rağmen açıklanan rakamların, TÜİK’in manipülasyonunun sürdüğünü gösterdiğini ifade etti.
ENAG verilerine göre ise Ocak ayında enflasyon yüzde 8,22 artarken yıllık enflasyon yüzde 81,02 olarak ölçüldü. Acar, “Çarşıda, pazarda, mutfakta hissedilen gerçek enflasyon, resmi rakamlarla örtüşmüyor. Halk, maaşlarına yansıyan zamlarla yaşadığı geçim sıkıntısı arasındaki uçurumu her geçen gün daha net hissediyor” dedi.
“TÜİK Halkın Alım Gücünü Görmezden Geliyor”
Acar, TÜİK’in sahte rakamlarla enflasyonu düşük gösterme çabasına son vermesi gerektiğini belirterek, “Ekonomik verilerin manipüle edilmesi, halkın refahını artırmaz, güven kaybını derinleştirir. Gerçek enflasyonun gizlenmesi, ne hayat pahalılığını düşürür ne de vatandaşın mutfağındaki yangını söndürür” ifadelerini kullandı.
“Halk Sahte Verilerle Kandırılamaz”
Acar, TÜİK’e ve yöneticilerine çağrıda bulunarak şu mesajı verdi: “Gerçek enflasyon rakamlarını şeffaf bir şekilde açıklayın! Mızrak artık çuvala sığmıyor. Kamuoyu, sahte verilerle kandırılamaz. Ekonomik çöküşün sorumluluğu halkın sırtına yüklenemez!”
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak gerçek ekonomik verileri kamuoyuna sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Acar, enflasyonla mücadelede halkın yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.