Antalya Barosu Başkanı Ali Çağdaş Bozaner, Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Meltem Mahallesi’ndeki bir işletmede gazetecilerle bir araya geldi. Bozaner, baronun en genç başkanı olarak kamu kurumlarının yanı sıra, yerel yönetim ve basınla olan ilişkileri önemsediğine değindi. 

Bozaner, Türkiye’de adalet sorunun uzun zamandır hiç kimsenin içine sinmeyecek şekilde devam ettiğini ve yargının içinde bulunduğu sorunlarında zirveye çıktığını bildirdi. Bu noktada avukatların yaşadığı sorunlara da değinen Bozaner, “Sorunların çözümü noktasında elimizden geleni yapmaya hazırız. Antalya Barosu 99 yıllık ve 10 bin mevcudu olan bir meslek örgütü ve Türkiye’nin 4. büyük barosudur” dedi. 

Antalya Barosu'ndan Liyakat Açıklaması  2

Avukat İnt*harları

Son dönemde avukatların yaşamlarının son vermesini değerlendiren Bozaner, “Meslektaşlarımızın içinde bulunduğu durum özellikle ülkemizde mülakat adı altında liyakati esas almayan sistem uzun süredir değiştirileceğinin söylenmesine rağmen devam ettiriliyor. Türkiye’de gençlerin fırsat eşitliğine sahip olmaması ve gelecek kaygısını ciddi şekilde yaşamasına neden oluyor. Hiçbir şey meslektaşlarımızın sağlığından önemli değil. Hangi meslektaşımızın sorunu olursa bize başvursun birlikte çözüm arayalım. Ülkeyi yönetenlerin de bu konuda ciddi adımlar atması gerekir. Son bir haftada 3 elim hadise yaşadık, buda gençlerimizin umutsuzluk girdabında olduğu farklı bir çalışma yapılması gerektiğini ortaya koyuyor” açıklamasını yaptı.

Antalya Barosu'ndan Liyakat Açıklaması  3

SES Antalya Şubesi Emekçiler ve Vergiler Altında Ezilmeye Mahkûm Edildi SES Antalya Şubesi Emekçiler ve Vergiler Altında Ezilmeye Mahkûm Edildi

Avukatların Sorunları

Fakülte kontenjanlarının belirli bir düzene oturtulması gerektiğini işaret eden Bozaner, birçok hukuk fakültesi hoca ve yapısal anlamında donanımlar olmadan eğitim vermeye devam ettiğini belirtti.

Konunun sadece olmadığını dile getiren Bozaner, "Avukatların alan ve yetkilerinin az olması başka bir sorunumuz. Avrupa’da insanlar bir avukata danışıyor, Türkiye’de bu yetki alanı dar. Bu süreçte avukatları maddi anlamda darlığa sürüklüyor. Kontenjanlarla ilgili ciddi bir çalışma ve avukatların hak ve yetkilerinin arttırılması gerekir. Vatandaşların haklarını temin ederken avukatlarla çalışması belirli bir sorunluluğu getirilmesi gerekir belirli işlemlerde, bu durum yargının yükünü de hafifletecektir" ifadelerine yer verdi.  

Bozaner, Fatih Polis Merkezi’nde meslektaşının maruz kaldığı duruma tepki gösterdiklerini ve sürecin takipçisi olduklarının altını çizdi.

"İşçi Avukat"

İşçi avukat noktasında açıklamalarda bulunan Bozaner sözlerini şöyle sürdürdü:

"Baro olarak bir ücret belirlemesi yaptık. Bununda 46 bin 390 TL bir avukata en az miktarda ücret ödenmesi noktasında çalışma yaptık. Türkiye’de ve avukatlık mesleğinin tan olarak istediği nokta olmasa bile  baro olarak kanundan kaynaklı meslektaşlar arası  ilişkileri düzenleme adına attığımız adımı göstermektedir. Çok fazla işçi avukatlarımız oluyor, doğrudur.  Gerekli bir adil sürecin yaşanması noktasında baro olarak varız. Bundan sonraki süreçte  uygulanması açısından gerekli çalışmaları yapacağız. Baro emekçilerimizin tamamı toplu iş sözleşmesine bağlı ve sendikalıdır. Toplu iş görüşmelerimiz de var. Baro olarak her zaman emekten yanayız."

Antalya'da Avukata Kötü Muamele İddiası Yargıya Taşınıyor Antalya'da Avukata Kötü Muamele İddiası Yargıya Taşınıyor

Muhabir: İsa Akar