İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandığını duyurdu. Gökçeada'da bir kişi gözaltına alındı.

Ekrem İmamoğlu'nun Sözleri Sonrası Yapılan Paylaşımlar Gözaltılara Sebep Oldu

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı bir programda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesini tehdit eden sözleri üzerine başlatılan soruşturma devam ediyor. Açıklamaya göre, İmamoğlu’nun sözlerini paylaşan kişiler arasında Sinan Alp adında bir vatandaşın Çanakkale Gökçeada'da gözaltına alındığı belirtildi.

Katliam gibi kaza: Öğretmen Servisiyle Otomobil Çarpıştı, 1 Ölü 17 Yaralı Katliam gibi kaza: Öğretmen Servisiyle Otomobil Çarpıştı, 1 Ölü 17 Yaralı

Sosyal Medya Paylaşımları Nedeniyle Gözaltılar Devam Ediyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı açıklamada, Sinan Alp'in de İmamoğlu'nun sözleriyle benzer paylaşımlar yaptığı ve bu sebeple gözaltına alındığı ifade edildi. Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma, sosyal medya üzerinden yapılan benzer paylaşımları hedef alarak devam ediyor.

CHP’li Meclis Üyesi de Gözaltına Alınmıştı

Daha önce, CHP Manisa Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Mertcan Üreten'in de İmamoğlu hakkında yapılan sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığı duyurulmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi