Ekmek kadayıfının eşsiz lezzetini evde yakalamak aslında oldukça basit. Afyonkarahisar'ın meşhur tatlısı olan ekmek kadayıfını sadece seyahat sırasında değil, evinizin konforunda da hazırlayabilirsiniz. İşte, şerbet sevenlerin favorisi olan yumuşacık dokusuyla ekmek kadayıfı tarifi...
Malzemeler
- 1 kg toz şeker
- 1.5 kg su
- 300 gr ekmek kadayıfı
- 1/2 taze limon
- 250 gr kaymak
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, şerbet için gereken suyu, toz şekeri ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın.
- Kaynayan şerbeti bir kenarda bekletin.
- Ekmek kadayıfını uygun bir tepsiye yerleştirin ve üzerine el yakmayacak sıcaklıkta su dökün.
- Ekmek kadayıfı suyunu çekerken, kaynayan şerbeti orta ateşte 15-20 dakika boyunca kaynatmaya devam edin.
- Ardından, şerbeti ekmek kadayıfının üzerine dökün ve orta ateşte tepsiyi çevirerek ekmek kadayıfını kaynatın.
- Pişirme sürecinde düz bir spatula kullanarak ara sıra ekmek kadayıfının altını kontrol edin.
- Ekmek kadayıfının altının kuru kalmaması için sürekli havalandırarak suyun girmesini sağlayın.
- Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, ekmek kadayıfını şerbetini çektirerek soğumaya bırakın.
- Bir gece buzdolabında bekletilen ekmek kadayıfını dilimleyip üzerine kaymak ekleyerek servis edebilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi