Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu, 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Narin Güran'ın ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırık izi ile ilgili raporunu tamamladı. Rapor, ısırığın kimin tarafından yapıldığı konusunda kesin bir ayrım yapılamadığını ortaya koydu.
Rapor, Enes Güran'ın sağ ön kolundaki yumuşak doku lezyonlarının detaylı incelemesini içeriyor. Lezyonların, muayene tarihi olan 27 Ağustos itibarıyla 3-6 gün öncesinde (21-24 Ağustos) gerçekleştiği kaydedildi. Bu lezyonların mor renkli, yarım daire şeklinde ve kesintisiz özellikler taşıdığı belirtildi. Ancak, lezyonların diş izine dair belirgin özellikler içermediği ifade edildi.
tespit edilemedi
Raporun değerlendirmesinde, "Adli Tip Kurumu Adli Bilişim ihtisas Dairesi Ses ve Görüntü inceleme şubesinin raporu, Yüksel Güran'a ait olduğu bildirilen ağız ve diş ölçü modelleri, Enes Güran'ın diş ve çene muayenesi ile alınan diş izleri, Narin Güran'a ait panoramik grafi, otopsi verileri, skopi görüntüleri ve fotoğraflardan elde edilen diş ve çene bulguları hep birlikte değerlendirildiğinde Enes Güran'ın sağ ön kolundaki lezyonların Yüksel Güran, Enes Güran ve Narin Güran tarafından ısırılmak suretiyle meydana getirilmiş olabileceği ancak Cumhuriyet Başsavcılığınca sorulduğu üzere söz konusu lezyonların ABFO (American Board of Forensic Odontology) kriterlerine göre '5 sonuçsuz' kategorisinde olduğu, dolayısıyla diş izinden kimlik tespitine dönük özellikleri tanıya elverir ölçüde içermediği" denildi.
kesin bir ayrım yapılamadı
Sonuç olarak, Adli Tıp Kurumu'nun raporunda, Enes Güran'ın kolundaki ısırığın Yüksel Güran veya Narin Güran tarafından mı yoksa kendisi tarafından mı yapıldığı hususunda kesin bir ayrım yapılamadığı oy birliğiyle mütalaa edildi.